Kuka valitaan vuoden parhaaksi nuoreksi pelaajaksi? – Tässä ovat Kopa Trophyn voittajaehdokkaat

© Kuva: Getty Images

France Football on julkaissut kymmenen pelaajan listan, joista valitaan tämän vuoden Kopa Trophy -palkinnon voittaja.

Kymmenen pelaajan listalta löytyy kaksi pelaajaa Valioliigasta: Arsenalin Bukayo Saka sekä Manchester Unitedin Mason Greenwood.

Saka, 20, on noussut seurajoukkueessaan avainpelaajan rooliin ja pelannut vahvasti tämän kalenterivuoden aikana. Taiturimainen laitahyökkääjä esiintyi erityisesti kesän EM-kisoissa edukseen.

Greenwood, 20, on lunastanut paikkansa Man Unitedin nimekkäässä joukkueessa. Maalejakin on syntynyt kiitettävästi, mutta tasaisuuden suhteen on vielä paljon petrattavaa. Englannin A-maajoukkueessa hän ei ole esiintynyt syyskuussa 2020 tehdyn debyytin jälkeen.

Saka ja Greenwood ovat kumpikin vahvoja voittajaehdokkaita, mutta suurimpana suosikkina pidetään yleisesti Barcelonan ja Espanjan A-maajoukkueen keskikenttäpelaaja Pedriä.

Kopa Trophy annetaan vuoden parhaalle alle 21-vuotiaalle pelaajalle. Palkinto on edellisen kerran jaettu vuonna 2019, jolloin sen pokkasi Juventuksen hollantilaistoppari Matthijs de Ligt. Tämän vuoden voittaja julkistetaan 29. marraskuuta järjestettävässä palkintoseremoniassa.

Kopa Trophy -palkinnon voittajaehdokkaat:

Mason Greenwood (Manchester United/Englanti)
Bukayo Saka (Arsenal/Englanti)
Pedri (Barcelona/Espanja)
Jérémy Doku (Rennes/Belgia)
Ryan Gravenberch (Ajax/Hollanti)
Jamal Musiala (Bayern München/Saksa)
Florian Wirtz (Bayer Leverkusen/Saksa)
Jude Bellingham (Borussia Dortmund/Englanti)
Giovanni Reyna (Borussia Dortmund/USA)
Nuno Mendes (Pariisin Saint-Germain/Portugali)