Valioliigan perjantainen kokous on päättynyt. Neljän tunnin mittaisessa kokouksessa ei päästy vielä sopuun kauden jatkumispäivämäärästä, mistä tullaan neuvottelemaan uudelleen taas ensi viikon perjantaina 8. toukokuuta.

Kaikki Valioliigan 20 seuraa osallistuivat perjantain kokoukseen, missä joukkueiden edustajat neuvottelivat esimerkiksi kauden mahdollisesta jatkamisesta kesäkuun 8. päivänä. Vaikka kyseistä tavoitepäivämäärää ei voitu vielä lukita, kaikki seurat olivat yksimielisiä siitä, että kausi halutaan yhä saada pelattua päätökseen.

Valioliigan kokouksessa neuvoteltiin myös kaikkien 92 jäljellä olevien otteluiden pelaamisesta bioturvallisilla, neutraaleilla stadioneilla. Kaikki pelaajat haluttaisiin myös testata kahdesti viikossa koronaviruksen varalta, mutta yhteisestä testausmenetelmästä ei vielä päästy sopuun.

[readmore from=koronavirus]

”Operaatio uudelleenkäynnistämisestä” neuvotellaan siis seuraavan kerran ensi viikon perjantaina – päivä sen jälkeen kun Iso-Britannian hallitus ilmoittaa, pysyvätkö nykyiset sulkemisrajoitukset voimassa.

Valioliiga aikoo ottaa ensi viikon kokouksessa käsittelyyn hallituksen uudet linjaukset, asiantuntevien lääkäreiden antamat neuvot, sekä pelaajien ja managereiden jakamat mielipiteet kauden jatkamistavoista.

Perjantain kokouksessa otettiin huomioon myös Ranskan tekemä päätös Ligue 1 -kauden suhteen.

Ranskan pääsarjassa kausi 2019-20 laitetiin vappuaattona pakettiin ja PSG kruunattiin mestariksi. Lyon ei kuitenkaan ole sulattanut kyseistä päätöstä ja aikoo vastustaa PSG:n mestaruutta oikeustoimin. Valioliiga haluaa välttyä vastaavalta tilanteelta, minkä takia sen tavoitteena on yhä saada kausi pelattua.

Lähde: The Telegraph