Chelsean Thomas Tuchel ei katso hyvällä koronasääntöjen venyttämistä: ”Olisin erittäin vihainen”

© Kuva: Getty Images

Chelsean päävalmentaja Thomas Tuchel sanoo, että hän olisi ”erittäin vihainen”, jos joku Valioliigan seuroista käyttäisi koronavirustapauksia tekosyynä otteluiden siirtämiseen.

Perjantaina tuli tieto tuoreimmasta ottelusiirrosta, kun Valioliiga ilmoitti, että Burnleyn ja Leicesterin välinen ottelu siirretään kotijoukkueen vajaavaisen pelaajatilanteen takia lauantailta myöhempään ajankohtaan.

Viime viikon torstaiksi tarkoitettu liigacupin välierien ensimmäinen osa Liverpoolin ja Arsenalin välillä siirrettiin viikolla eteenpäin, koska Liverpool anoi kilpailua hallinnoivalta English Football Leaguelta (EFL) ottelusiirtoa pelaajatilanteeseensa vedoten. Liverpool kertoi siirtopyynnön johtuneen ”koronatapausten nopeasti kasvavasta määrästä”, minkä takia seura sulki myös hetkellisesti harjoituskeskuksensa.

Liverpool pelasi kuitenkin jo viime sunnuntaina FA Cupissa Shrewsburya vastaan, kun selvisi, että sen koronasuma oli pelättyä lievempi. Myös liigacupin ensimmäinen välierä pystyttiin pelaamaan tämän viikon torstaina. Sunnuntain ottelun yhteydessä Liverpoolin manageri Jürgen Klopp antoi kommentteja, jotka herättivät monien mielenkiinnon.

– Meillä oli viime viikolla kunnon puhkeaminen, ja sitten kävi ilmi, että meillä oli [koronatesteissä] paljon vääriä positiivisia tuloksia. Mutta säännöt ovat sellaiset kuin ne ovat, joten kaikki nämä pelaajat, jotka saivat väärän positiivisen tuloksen, eivät voineet pelata. Ainoa todellinen positiivinen tuli Trent Alexander-Arnoldilta ja kaikki muut olivat vääriä positiivisia, sanoi Klopp.

Liverpool testasi pelaajansa ja muut työntekijänsä antigeeni- sekä PCR-testeillä ennen kuin se teki ottelusiirtopyyntönsä EFL:lle. Ison-Britannian julkisen terveydenhuoltojärjestelmän tekemän analyysin mukaan antigeenitestien spesifisyys on vähintään 99,97 prosenttia, mikä tarkoittaa, että jokaista 10 000:ta tehtyä testiä kohden on todennäköisesti vähemmän kuin kolme väärää positiivista tulosta.

EFL katsoi, että Liverpoolilla oli perustellut syyt ottelusiirron hakemiselle sitä tehdessään ja että seura toimitti kaikki tarvittavat todisteet, joten EFL on vastustanut kaikkia pyyntöjä, jotka koskevat puhkeamisen olosuhteiden tutkimista.

ESPN:n mukaan Arsenal pohtii, pitäisikö sen hakea ottelusiirtoa sunnuntain paikallispeliin Tottenhamia vastaan, koska sen on vaikea saada riittävä määrä pelaajia kasaan koronatapausten, loukkaantumisten, pelikieltojen ja Afrikan mestaruusturnauksen takia. Valioliiga käy ottelusiirtopyynnöt tapauskohtaisesti läpi, mutta ESPN:n mukaan joukkueissa on oltava vahvistettuja koronatapauksia ennen kuin muut tekijät otetaan huomioon.

Tuchelilta kysyttiin, venyttävätkö seurat tällä hetkellä sääntöjä saadakseen ottelusiirtopyyntönsä läpi.

– Toivon todella, todella vahvasti, että asia ei ole niin, koska silloin olisin erittäin, erittäin vihainen, vastasi saksalaisluotsi ESPN:n mukaan.

– Me teemme kaikkemme, jotta pelit pystytään pelaamaan ja meidät laitettiin pelaamaan, kun meistä tuntui, ettei meidän ehkä pitäisi.

– Joten toivon todella vahvasti, että säännöt ovat samat kaikille.

LUE MYÖS:


Nikotiininuuskat kotiovellesi edullisesti ja helposti

  • Tilaa laillisesti netistä suoraan kotiovellesi.
  • Suomalaisesta verkkokaupasta kaikki suositut tuotteet.
  • Edullisesti lyhyellä toimitusajalla.