[vc_row][vc_column][vc_column_text css=”.vc_custom_1498082844977{margin-bottom: 5px !important;padding-bottom: 0px !important;}”]

Sisällysluettelo

[/vc_column_text][vc_column_text]

[/vc_column_text][/vc_column][/vc_row][vc_row el_id=”viime-kausi”][vc_column][vc_column_text css=”.vc_custom_1530818555810{margin-bottom: 5px !important;padding-bottom: 0px !important;}”]

Viime kausi

[/vc_column_text][vc_column_text]Kauden 2015-2016 sensaatiomestari Leicester päätyi erottamaan päävalmentajansa kesken kauden jo toisena vuonna peräkkäin. Edellisvuonna pelastustöihin palkattu Craig Shakespeare sai lähteä, kun kauden ensimmäiset kahdeksan ottelua olivat tuoneet Ketuille vain yhden voiton.

Leicester oli tuolloin valunut jopa putoamisviivan alle, mutta suunta muuttui täysin, kun valmennusvastuun otti ranskalainen Claude Puel. Neljä kuukautta aiemmin Southamptonista erotettu Puel osoittautui melkoiseksi nappivalinnaksi, ja Leicester kipusikin lopulta sarjassa aina yhdeksänneksi. Ensimmäiset yhdeksän Puelin ottelua toivat Leicesterille huiman saldon: kuusi voittoa ja vain yksi tappio.

Kauden edetessä meno rauhoittui, mutta ilman notkahdusta selvittiin pitkälle kevääseen. Sellainen kuitenkin koettiin loppusuoralla, kun Leicester oli noussut tosissaan taistelemaan jopa paikasta Eurooppa-liigaan, ja ohittanut hetkellisesti Burnleyn. Viimeiseltä seitsemältä kierrokselta kun lohkesi vain neljä sarjapistettä.

Molemmissa cup-kilpailuissa Leicester eteni puolivälierävaiheeseen. FA Cupista sen pudotti jatkoajan jälkeen Chelsea ja Liigacupista rankkarikisassa Manchester City.[/vc_column_text][/vc_column][/vc_row][vc_row el_id=”siirrotout”][vc_column][vc_column_text css=”.vc_custom_1497515328839{margin-bottom: 5px !important;padding-bottom: 0px !important;}”]

Pelaajasiirrot – lähteneet

[/vc_column_text][vc_column_text]Ben Hamer (Huddersfield)
Maalivahti, 30 vuotta

Readingin kasvatti sai siirron Leicesteriin kesällä 2014 hyvien Charltonin kausien jälkeen. Hamer pääsikin pelaamaan jo ensimmäisellä kaudellaan kahdeksan peliä Valioliigaa Kasper Schmeichelin loukkaannuttua. Seuraavilla kausilla näyttöpaikat olivat vähissä, ja niinpä Leicester päästi kolmosvahtinsa ilmaissiirrolla Huddersfieldiin. Viime kaudella Hamer pelasi neljä sarjaottelua Valioliigassa.

Kuva: Getty Images

Robert Huth (ilman seuraa)
Keskuspuolustaja, 33 vuotta

Kolminkertainen valioliigamestari on viettänyt Englannin kentillä eri seuroissa jo 17 vuotta, eli yli puolet elämästään. Raudanlujalta topparilta jäi kuitenkin koko viime kausi väliin nilkka- ja jalkavammojen takia, eikä uran jatkosta ole vielä tietoa. 3,5 kautta Leicesterissä viettänyt Huth on pelannut 19 A-maaottelua Saksan paidassa. Hän esiintyi myös vuoden 2006 MM-kotikisoissa.

Aleksandar Dragovic (Bayer Leverkusen)
Keskuspuolustaja, 27 vuotta

Railakkaasta pelityylistään tunnettu Itävallan maajoukkuetoppari vietti viime kauden lainalla Leicesterissä, ja palaa nyt Leverkuseniin. Leicesterissä Dragovic pelasi 11 valioliigaottelussa.

Harvey Barnes (West Bromwich)
Keskikentän vasen laita, 20 vuotta

Leicesterin oma kasvatti sai seuraltaan tänä kesänä nelivuotisen jatkosopimuksen, mutta hänet lähetettiin tulevaksi kaudeksi West Bromwichiin vastuuta hakemaan. Edellisen syyskauden Barnes vietti Barnsleyssa (5 maalia 14 ottelussa), mutta tammikuussa Leicester kutsui hänet takaisin kotiin. Minuutteja nuorukainen sai kolmessa valioliigapelissä yhteensä seitsemän.

Kuva: Getty Images

Riyad Mahrez (Manchester City)
Oikea laitahyökkääjä, 27 vuotta

Kun Leicester voitti historiallisen mestaruutensa kaksi vuotta sitten, oli sensaation todellinen pääarkkitehti Riyad Mahrez. 17 maalia tehnyt Mahrez valittiin mestaruuskaudella Valioliigan parhaaksi pelaajaksi sekä vuoden päätteeksi vuoden parhaaksi afrikkalaispelaajaksi. Palkintona Leicesteriltä oli rahakas nelivuotinen jatkosopimus. Seuraava valioliigakausi oli vaisu niin Leicesteriltä kuin Mahreziltakin, mutta Mestarien liigassa hän teki neljä maalia, kun Ketut eteni puolivälieriin.

Kesällä 2017 alkoi sitten Mahrezin Leicester-uran varjoisampi puoli. Algerialainen pyysi kauden päätteeksi siirtoa seurasta, mutta Leicester torjui niin Arsenalin kuin AS Romankin lähentelyt. Tyytymätön Mahrez oli siis pakotettu jatkamaan seurassa vasten tahtoaan, mutta mies uskoi yhä pääsevänsä pois viimeistään tammikuussa. Tällöin kilpasille tuli Manchester City, ja vaikka siirron uskottiin olevan todella lähellä toteutumista, kieltäytyi Leicester yhä myymästä Mahrezia. Tämä sai Mahrezin lakkoilemaan ja ottamaan ”ommoo lommoo” Leicesterin harjoituksista.

Mahrezin tuittuilu ja ”vaisu kausi” ei oikein näy tilastoissa, sillä hän teki viime valioliigakaudellakin 12 maalia ja alusti 11 osumaa. Manchester City uskoo Mahreziin ainakin niin paljon, että oli valmis maksamaan hänestä 67,8 miljoonaa euroa. Se on Cityn uusi siirtoennätys, Leicesterin kallein myynti, suurin afrikkalaispelaajasta koskaan maksettu summa ja Valioliigan tämän kesän rahakkain pelaajakauppa (tiistaihin 7.8. mennessä). Yksi kesän pääsiirroista, ehdottomasti.

Ahmed Musa (Al-Nassr)
Keskushyökkääjä, 25 vuotta

Tuulennopea hyökkääjä väläytteli kesän MM-kisoissa, mutta Leicester ei silti nähnyt enää käyttöä Nigerian maajoukkuehyökkääjälle. Pelasi lainalla viime kauden lopun vanhassa seurassaan Moskovan TsSKA:ssa, jossa maaleja tuli kymmenessä ottelussa kuusi.

Musa siirtyi nimenomaan TsSKA:sta Leicesteriin kesällä 2016. Hyökkääjä ei kuitenkaan koskaan vakuuttanut Valioliigassa. Kahden kauden saldoksi jäi 26 ottelua, joissa syntyi kaksi maalia.[/vc_column_text][vc_separator][/vc_column][/vc_row][vc_row el_id=”siirrotin”][vc_column][vc_column_text css=”.vc_custom_1497515686941{margin-bottom: 5px !important;padding-bottom: 0px !important;}” el_class=”clearfix”]

Pelaajasiirrot – saapuneet

[/vc_column_text][vc_column_text]

Kuva: Getty Images

Danny Ward (Liverpool)
Maalivahti, 25 vuotta

Walesin maajoukkuemaalivahti odotti kärsivällisesti tilaisuuttaan Liverpoolin sopimuspelaajana kuuden kauden ajan kunnes uskoi itsekin, ettei Redsistä paikkaa aukea. Leicester hankki Wardin riveihinsä – alustavasti kakkosvahdiksi – 14 miljoonan euron siirtosummalla, ja voi hyvin olla, että summa vaikuttaa parin vuoden päästä varsin edulliselta. Wardin uran tähänastinen kohokohta on huippukausi Huddersfieldissa nousukaudella 2015-2016. Ward oli yksi nousun pääarkkitehtejä torjuttuaan loistavasti nousukarsinnoissa ja venyttyään rankkarikisassa huippupelastuksiin. Valioliigaa Ward on ennen tätä kautta päässyt pelaamaan kahdesti.

Kuva: Getty Images

Jonny Evans (West Bromwich)
Keskuspuolustaja, 30 vuotta

4 miljoonaa euroa. Sitä voidaan pitää melkeinpä pilkkahintana Evansin tasoisen huipputopparin kohdalla, mutta niin edullisesti Leicester miehen nappasi. Syy halpaan hintaan on Evansin sopimuksen ulosostopykälässä, joka aktivoitui, kun hänen kipparoimansa WBA putosi viime kauden päätteeksi Valioliigasta. West Bromwich oli pitänyt itsepintaisesti luottomiehestään kiinni, vaikka rahakkaita tarjouksia satelikin niin kesällä kuin tammikuussakin. Vertailun vuoksi muistutettakoon, että vuosi sitten WBA pyysi lehtietojen mukaan Evansista kymmenkertaista summa, eli 40 miljoonaa euroa. Manchester Unitedissa juniorivuosista aina vuoteen 2015 saakka pelannut Evans on esiintynyt Pohjois-Irlannin maajoukkueessa jo 70 kertaa.

Kuva: Getty Images

Ricardo Pereira (Porto)
Oikea laitapuolustaja, 25 vuotta

Portosta 20 miljoonalla eurolla ostettu Ricardo haki kahden kauden ajan vauhtia Nicen menestysjoukkueesta ja teki lopullisen läpimurtonsa viime kaudella Portossa. Pelasi myös Portugalin kesän MM-joukkueessa.

 

Nampalys Mendy (Nice)
Puolustava keskikenttä, 26 vuotta

Pienikokoinen ranskalainen ehti olla viiden päivän ajan Leicesterin seuran ennätyshankinta siirtyessään seuraan 13 miljoonalla punnalla kesällä 2016. Ura Leicesterissä ei ole kuitenkaan edennyt suunnitellusti. Miehen nilkka murtui heti valioliigadebyyttissä elokuussa 2016 eikä minuutteja tullut koko kaudella kuin neljässä pelissä. Viime kauden Mendy vietti lainalla Nizzassa.

Kuva: Getty Images

James Maddison (Norwich)
Hyökkäävä keskikenttä, 21 vuotta

Coventryn kasvatti pelasi Norwichissa läpimurtokautensa tehden joukkueelleen 14 maalia ja ansaittuaan valinnan Mestaruussarjan kauden tähdistöön. Maddison valittiin myös Norwichin vuoden pelaajaksi. Leicesterin usko nuorukaiseen on niin lujaa, että hänestä pulitettiin 25 miljoonan euron siirtosumma.

Bartosz Kapustka (Freiburg)
Hyökkäävä keskikenttä, 21 vuotta

Puolalainen Kapustka oli yksi kesän 2016 EM-kisojen läpimurtopelaajista, ja hän saikin kisojen jälkeen hyvän siirron Leicesteriin. Ura Puolan ulkopuolella ei ole kuitenkaan ottanut sujuakseen, ja Kapustkan valioliigadebyytti on yhä tekemättä. Viime kauden lainaseura Freiburgissa vastuuta liikeni myös vain seitsemässä pelissä, eikä saksalaisseura tarttunutkaan lainasopimukseen sisältynyttä osto-optiotaan.

Rachid Ghezzal (Monaco)
Oikea laitahyökkääjä, 26 vuotta

Leicester teki vielä siirtoikkunan viime metreillä hankinnan Ranskasta noin 14 miljoonalla eurolla. Monacossa viime kauden pelannut algerialainen Ghezzal tuo kaivatun vaihtoehdon oikealla laidalle, josta maanmies Riyad Mahrez lähti Manchester Cityyn. Isot saappaat ovat siis täytettävänä, eikä siihen tuskin eväät ainakaan heti riitä. Joka tapauksessa mielenkiintoinen tuttavuus Valioliigaan. Parhaalla kaudellaan Ghezzal on tehnyt Ligue 1:ssä Lyonin paidassa kahdeksan maalia kaudella 2015-16.

Katso Leicesterin kaikki kesän siirrot tästä.[/vc_column_text][vc_separator][/vc_column][/vc_row][vc_row el_id=”info-snippet”][vc_column][vc_column_text]

Tiesitkö: Leicester on yksi viidestä joukkueesta, joka on voittanut Englannin mestaruuden Valioliiga-aikakaudella (1992 alkaen)

[/vc_column_text][/vc_column][/vc_row][vc_row el_id=”valmennus”][vc_column][vc_column_text css=”.vc_custom_1530818882743{margin-bottom: 5px !important;padding-bottom: 0px !important;}” el_class=”clearfix”]

Valmennus

[/vc_column_text][vc_column_text]

Kuva: Getty Images

Leicesterin valmentajana toimii 56-vuotias Claude Puel. Koko pelaajauransa ajan AS Monacoa edustanut ranskalainen aloitti kyseisestä seurasta myös päävalmentajauransa vuonna 1999. Tämän jälkeen hänen tiensä on kulkenut Lillen, Lyonin, Nicen ja Southamptonin kautta Leicesteriin.

Hyviä tuloksia Ranskassa tehnyt Puel ei ole vielä onnistunut Englannissa parhaalla mahdollisella tavalla. Hän on kahden valioliigajoukkueensa kanssa kerännyt keskimäärin vähemmän pisteitä kuin minkään muun aiemman joukkueensa peräsimessä.

Viime vuosien keskinkertaisista tuloksista huolimatta Puel on todella, todella hyvä valmentaja, joka ajattelee lajia erittäin analyyttisesti. Hänen valintansa Leicesterin luotsiksi oli hieman yllättävä, sillä joukkueen ja valmentajan viime aikojen pelityylit eivät ole lähellä toisiaan.

Jo viime kaudella kuitenkin huomasi, että nämä kaksi erilaista tyyliä lähtivät sulautumaan yhteen. Leicester on edelleen vauhdikkaasti päästä päähän menevä joukkue, joka panostaa vastahyökkäyksiin ja erikoistilanteisiin, mutta Puel yrittää tuoda joukkueeseen hieman lisää tasapainoa ja malttia pallon kanssa.

Kestää varmasti hetken, että Puel saa joukkueestaan enemmän oman näköisensä, mutta tällä kaudella varmasti tullaan näkemään jo hieman erilaista Leicesteriä. Tämä ei tarkoita sitä, että joukkue ei jatkossakin käyttäisi samoja vahvuuksia kuin viime vuosina, mutta nyt pelaamiseen pyritään todennäköisesti tuomaan uusia ulottuvuuksia.[/vc_column_text][/vc_column][/vc_row][vc_row el_id=”tarkein”][vc_column][vc_column_text css=”.vc_custom_1532982872630{margin-bottom: 5px !important;padding-bottom: 0px !important;}” el_class=”clearfix”]

Tärkein pelaaja – Jamie Vardy

[/vc_column_text][vc_column_text]Riyad Mahrezin lähdettyä Manchester Cityyn, oli Leicesteriltä kolme vaihtoehtoa tärkeimmäksi pelaajaksi. Puolustuksen tukipilari Harry Maguire, keskikentän avainhahmo Wilfred Ndidi ja joukkueen pitkäaikainen ykköstykki Jamie Vardy. Lopulta päädyimme Vardyyn, sillä hänen poissaolonsa näkyy joukkueen pelaamisessa kaikista eniten.

Vardyn räjähtävä nopeus on isossa roolissa koko joukkueen pelaamisessa. Vastustajien puolustuslinjojen tulee koko ajan olla tietoisia selustassaan olevasta tilasta, sillä pallonriiston jälkeen Leicester iskee mahdollisuuden tullessa todella nopeasti Vardyn kautta.

31-vuotiaan Englannin maajoukkuehyökkääjän viimeistelytaito ansaitsee myös maininnan. Hän onnistui viime kaudellakin rikkomaan 20 maalin rajan eli hän iski yli kolmanneksen joukkueensa kaikista sarjamaaleista (56). Prosentti on siis todella kova.

On mielenkiintoista seurata, tuleeko Mahrezin lähtö Man Cityyn näkymään Vardyn tehoissa. Kukaan muu pelaaja ei syöttänyt Valioliigassa viime kaudella yhtä montaa maalia yhdelle pelaajalle kuin Mahrez Vardylle. Laituri teki esityön sesongin aikana peräti seitsemään Vardyn osumaan.[/vc_column_text][/vc_column][/vc_row][vc_row el_id=”arvio”][vc_column][vc_column_text css=”.vc_custom_1530818912071{margin-bottom: 5px !important;padding-bottom: 0px !important;}” el_class=”clearfix”]

Arvio

[/vc_column_text][vc_column_text]Sija: 9

Arvioimme Leicesterin keskikastiin yhdeksännelle sijalle. Joukkueella olisi pienet mahdollisuudet olla se joukkue, joka sijoittuu ensimmäisenä kuuden suuren taakse ja nappaa mahdollisen europelipaikan, mutta emme usko rahkeiden aivan riittävän.

Joukkue on edelleen hieman rakennusvaiheessa, sillä vaikka Puel on ollutkin seurassa jo kohtalaisen pitkään, on ensimmäinen kokonainen kausi vasta kunnon mittari. Uskomme, että varsinkin alkukaudesta tulee näkymään merkkejä siitä, että joukkueen pelityyliä hiotaan vielä hieman aiempaa erilaiseksi.

Toinen iso asia on Riyad Mahrezin lähdön merkitys. Yksittäisille pelaajille ei tulisi koskaan antaa liikaa painoarvoa joukkuepelissä, mutta Mahrez oli Leicesterille todella tärkeä pelaaja. Hän toi pelaamisellaan mukaan arvaamattomuutta, taitoa ja suoranaisia tehoja. Korvaaja tulee varmasti löytymään, mutta on vaikea uskoa, että hän onnistuisi yhtä hyvin kuin Mahrez.

Leicester on sementoinut paikkansa Valioliigassa ja se on tehnyt laadukasta työtä jo vuosia. Nyt se on päässyt asemaan, jossa sijoitus sarjan heikommalle puoliskolle on pettymys.

Vaikka Puelin tyylin omaksuminen tulee vaatimaan oman aikansa, uskomme, että hän pystyy laadukkaana valmentajana hinaamaan joukkueen hyvään sijoitukseen. Huippuonnistuminen jäänee kuitenkin saavuttamatta.[/vc_column_text][/vc_column][/vc_row][vc_row el_id=”formaatio”][vc_column][vc_column_text css=”.vc_custom_1530820403363{margin-bottom: 5px !important;padding-bottom: 0px !important;}” el_class=”clearfix”]

Ihanneavaus

[/vc_column_text][vc_column_text][/vc_column_text][/vc_column][/vc_row][vc_row el_id=”kokoonpano”][vc_column][vc_empty_space][vc_column_text css=”.vc_custom_1530820946075{margin-bottom: 5px !important;padding-bottom: 0px !important;}” el_class=”clearfix”]

Kokoonpanolista

[/vc_column_text][vc_column_text][table id=51 /][/vc_column_text][/vc_column][/vc_row][vc_row][vc_column][vc_raw_js]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[/vc_raw_js][/vc_column][/vc_row]