Valioliigan viiden pelit tarjosivat tribuutin ja maalijuhlia. Goodison Parkilla nähtiin myös odotettu debyytti.

Cardiff-Leicester

Leicester pelasi Cardiffissa ensimmäisen ottelunsa omistajansa Vichai Srivaddhanaprabhan kuoleman jälkeen. Surun murtamat Ketut nappasivat omistajansa kunniaksi voiton Walesista 1-0-numeroin.

Leicesterin ainoan maalin viimeisteli 55. minuutilla Demarai Gray Ben Chilwellin keskityksen jälkeen. Gray kunnioitti maalin jälkeen pomonsa muistoa Sridvaddhanaprabhan nimeä kantaneella paidalla.

Everton-Brighton

Everton pelasi Goodison Parkilla voittokantaan viikon takaisen Manchester United -tappion jälkeen. Toffees löi vahvan esityksen jälkeen Brightonin 3-1-lukemin.

Myös Barcelonasta kesällä hankittu puolustaja Yerry Mina nähtiin ensimmäistä kertaa tositoimissa. Kolumbialainen teki Everton-debyyttinsä vaihdosta.

Evertonin aloitti maalinteon 26. minuutilla, kun Richarlison viimeisteli Gylfi Sigurdssonin jälkeen pallon etukulmasta sisään.

Vieraiden tasoitus syntyi vain seitsemän minuuttia myöhemmin. Kulmapotku annettiin lyhyenä Solly Marchille, joka lähetti korkean keskityksen kohti boksia. Lewis Dunk iski päällään väliin ohjasi pallon ohi Jordan Pickfordin.

Toisella puoliskolla Everton meni menojaan. 50. minuutilla Seamus Coleman palautti joukkueen johtoon. Irlantilainen ampui rangaistusalueen tuntumasta tarkan vedon vasempaa tolppaa hipoen sisään.

77. minuutilla maalimääränsä tuplasi Richarlison. Brassi ohitti pystyjuoksulla puolustajan ja sijoitti askelharhautuksen jälkeen lähietäisyydeltä pallon maalivahti Mathew Ryanin ohi verkkoon.

West Ham-Burnley

Lontoon Olympiastadionilla nähtiin huimat maali-iloittelut. West Ham löi Burnleyn kuuden maalin pelissä 4-2-numeroilla.

West Ham teki avausmaalin jo 10. minuutilla. Marko Arnautovic murtautui Burnley-puolustuksen läpi ja sijoitti vetonsa varmasti oikeaan alanurkkaan.

Burnleyn tasoitus syntyi juuri ennen taukoa Johann Gudmundssonin jalasta Ashley Westwoodin mainion läpisyötön jälkeen.

West Ham palasi johtoon 68. minuutin täytyttyä. Asialla oli Felipe Anderson, joka yllätti matalalla laukauksella Joe Hartin.

Johtoasema ei kuitenkaan kestänyt kymmentä minuuttia pidempään. Robbie Brady keskitti kulmapotkusta ja Chris Wood puski vieraat tasoihin.

West Ham ei tasoituksesta lannistunut. 84. minuutilla Anderson iski päivän toisensa vahvalla sijoituksella oikeaan alakulmaan. Lisäajalla puolestaan homman paketoi vaihtomies Javier Hernández.

Valioliiga lauantaina 3.11 kello 17:00

Cardiff-Leicester 0-1 (0-0)
55′ Demarai Gray 0-1

Everton-Brighton 3-1 (1-1)
26′ Richarlison 1-0
33′ Lewis Dunk 1-1
50′ Seamus Coleman 2-1
77′ Richarlison 3-1

Newcastle-Watford 1-0 (0-0)
65′ Ayoze Pérez 1-0

West Ham-Burnley 4-2 (1-1)
10′ Marko Arnautovic 1-0
45′ Johann Gudmundsson 1-1
68′ Felipe Anderson 2-1
78′ Chris Wood 2-2
84′ Felipe Anderson 3-2
90+3′ Javier Hernández 4-2