Leicester palaa Eurooppaan rikkonaisin rivein – Kasper Schmeichel valaa uskoa: ”Täysi luotto”

© Kuva: Getty Images

Leicester pelaa torstai-iltana ensimmäisen vierapelinsä euroturnauksissa kolmeen vuoteen. Ketut kohtaavat AEK:n Ateenan Olympiastadionilla kello 19.55 Suomen aikaa alkavassa Eurooppa-liigan ottelussa.

Brendan Rodgersin miehistöstä puuttuvat varmuudella Ricardo Pereira, Çağlar Söyüncü ja Wilfred Ndidi. Ottelua seuran sivustolla ennakoinut maalivahti Kasper Schmeichel ei merkittävistä poissaoloista huolimatta epäröi ryhmänsä iskukykyä.

– Minulla on joukkueeseen täysi luotto. Totta kai meillä on muutamia loukkaantumisia, mutta nämäkin pelaajat ovat pikkuhilljaa palaamassa. Jokaiseen kilpailuun lähdetään menemään niin pitkälle kuin mahdollista, eli lopulta voittamaan. Meidän ensimmäinen projektimme on selvitä lohkovaiheesta eteenpäin.

Viime kauden menestys takasi Leicesterille paikan nyt pelattavissa europeleissä. Schmeichel uskoo myös tämän kauden ryhmään hyvin vahvasti.

– Mielestäni meillä on koossa Valioliigan kärkipään jengi. Se, mitä saavutimme kaudella 2015-2016 on tietysti ainutlaatuista, ja hyvin vaikeasti uusittavaa. Sellaiset kokemukset ovat toisaalta uskomattomia, toisaalta jättävät halun saavuttaa vastaavaa uudelleen.

– Voittojen myötä oppii uskomaan, mutta emme missään nimessä kuvittele, että sen paremmin Valioliigasta kuin europeleistäkään olisi saatavissa mitään ilman kovaa taistelua.

Leicester voitti lohkovaiheen ensimmäisen pelinsä, kotiottelun Zoryaa vastaan 3-0.