Valioliigan pääsiäissunnuntai huipentui kahteen iltaotteluun.

Liverpool onnistui kaatamaan Cardiff Cityn Walesin pääkaupungissa 2-0-lukemin. Arsenal puolestaan kärsi shokkitappion Crystal Palacelle Emirates Stadiumilla.

Cardiff vs. Liverpool

Liverpool aloitti ottelun vahvasti. Sadio Mané, Roberto Firmino ja Mohamed Salah loivat vaarapaikkoja heti ottelun ensiminuuteista lähtien.

Ensimmäisen jakson paras maalipaikka syntyi Firminolle, kun Mané pelasi brassihyökkääjän läpiajoon näppärällä pystysyötöllä. Firminon laukaus kuitenkin epäonnistui täysin ja pallo leijaili reilusti yli maalin.

Jordan Henderson vapautti hetkeä myöhemmin Salah’n, joka laukoi vaarallisesti kohti maalia rangaistusalueen sisältä. Cardiff-veskari Neil Etheridge sai kuitenkin jalkansa tielle ja pelasti kotijoukkueen takaiskulta.

Cardiffillakin oli yksi hyvä maalipaikka, kun Liverpool epäonnistui purkamaan sinipaitojen kulmapotkun. Oumar Niasse ohjasi pallon kohti maalia, mutta Alisson sai nostettua laukauksen maalin yli.

Toisella jaksolla Liverpoolin nälkäinen maalijahti jatkui. Sekä Mané että Trent Alexander-Arnold kävivät kaukolaukauksillaan lähellä maalia. Cardiffin resistanssi kuitenkin petti 57. peliminuutilla.

Alexander-Arnoldin matala kulmapotku löysi Georginio Wijnaldumin rangaistusalueen sisältä, mistä hollantilaistaituri laukoi pallon tulisesti maaliin. Liverpool otti kamppailussa viimein johdon.

9 & 8 - No players have assisted more Premier League goals for Liverpool this season than Andrew Robertson (9) and Trent Alexander-Arnold (8). Wings. #CARLIV

Hetkeä myöhemmin Hendersonilla oli kultainen tilaisuus viedä Liverpool kahden maalin karkumatkalle. Kapteenin laaki Manén syötöstä meni kuitenkin reilusti yli maalin.

Cardiff Cityn kapteenilla Sean Morrisonilla oli puolestaan avopaikka tuoda kotijoukkue tasoihin 64. peliminuutilla. Alisson nyrkkeili ohi pallosta ja Cardiffin kulmapotku tuli suoraan Morrisonille. Viime viikolla osunut englantilaistoppari ei kuitenkaan saanut päätään väliin tyhjän maalin edessä ja tuhlasi erinomaisen maalipaikan.

Liverpool varmisti voittonsa kymmenen minuuttia ennen päätösvihellystä, kun Mohamed Salah hankki joukkueellensa rangaistuspotkun Morrisonin halaillessa egyptiläistä kovin ottein.

Vaihdosta sisään tullut James Milner astui pallon taakse ja tykitti pallon vuoden varmasti maaliin, lähettäen Etheridgen tolppien välissä väärään suuntaan.

Salah kävi vielä lähellä Liverpoolin kolmatta, mutta Etheridge venyi maalillansa ottelun hienoimpaan torjuntaan. Liverpoolin vahva puolustus nollasi Cardiffin takaa-ajohaaveet ja ottelu tuli päätökseen 2-0-lukemissa.

Liverpool palaa voittonsa myötä sarjataulukon kärkeen.

Arsenal vs. Crystal Palace

Emirates Stadiumilla nähtiin samaan aikaan yllättävä tulos, kun Arsenal hävisi Crystal Palacelle maalein 2-3.

Christian Benteke vei vieraat 1-0-johtoon jo 17. peliminuutilla, kun belgialaiskärki katkaisi lähes vuoden mittaisen maalittoman putkensa kovalla puskulla Luka Milivojevicin keskityksestä.

1 - Christian Benteke has scored his first club goal since April 2018 vs Leicester, ending a run of 19 appearances, 25 shots and 358 days without netting. Chimed.

Arsenal hallitsi palloa yli 70-prosenttisesti ja laukoi jopa kahdeksan kertaa. Ensimmäinen puoliaika tuli kuitenkin päätökseen Palacen johdossa.

Toisella puoliajalla Arsenalin viimeistely sujui hieman paremmin. Mesut Özil toi kotijoukkueen tasoihin Alexander Lacazetten pystysyötöstä, kun päätösjaksoa oli takana vain kaksi minuuttia.

Lacazette on nyt kirjannut nimiinsä joko maalin tai maalisyötön yhdeksässä viimeisessä valioliigaottelussaan Emirates Stadiumilla.

Arsenal kuitenkin menetti ottelun hallinnan, kun peliä oli takana 62 minuuttia. Shkodran Mustafi päästi Wilfried Zahan helpon oloisesti läpiajoon, mistä norsunluurannikkolainen niittasi pallon varmasti verkkoon.

Tykkimiesten tuska sai jatkoa seitsemän minuuttia myöhemmin, kun James McArthur vei Crystal Palacen jo 3-1-johtoon. Scott Dann ohjasi Milivojevicin kulmapotkun McArthurille maalin takatolpalla, josta englantilaispelaaja puski pelivälineen maaliin.

Arsenal ei kuitenkaan luovuttanut vielä, vaan haki ahneesti kavennusmaalia. Pierre-Emerick Aubameyang onnistuikin tuomaan kotijoukkueen takaisin mukaan peliin, kun kamppailua oli takana 77 minuuttia.

Gabonilaishyökkääjän osumasta huolimatta Crystal Palace piti johdostaan kiinni ja voitti maalirikkaan ottelun 3-2-lukemin.

Arsenal jää tappionsa myötä neljännelle sijalle, samoihin pisteisiin kuin viidentenä oleva Chelsea.