Liverpool-pelaajien rituaali teki paluun: Jürgen Klopp poisti kiellon koskettaa ”This is Anfield” -kylttiä

© Kuva: Getty Images

Jürgen Klopp on antanut pelaajilleen taas luvan koskettaa Liverpoolin kotistadionin Anfieldin tunneliin ripustettua This is Anfield -kylttiä ennen ottelun alkua.

Liverpoolin entinen huippumanageri Bill Shankly ripusti kyltin pelaajatunnelin seinälle vuonna 1974, hieman ennen kuin hän jätti seuran. 42 vuoden ajan pelaajilla oli tapana koskettaa kylttiä matkalla kentälle.

Klopp kuitenkin kielsi ryhmäänsä toimimasta rituaaliksi muodostuneen tavan mukaan kunnes joukkue viimein voittaisi pokaalin.

– Olen sanonut pelaajilleni etteivät he saa koskettaa This is Anfield -kylttiä ennen kuin he voittavat jotain. Se on osoitus arvostuksestamme, Klopp kertoi The Timesille huhtikuussa 2016.

Shankly johdatti Liverpoolin kahteen FA Cupin mestaruuteen ja yhteen UEFA Cupin voittoon. Hänen mukaansa kyltti ”muistutti [Liverpoolin] pelaajia siitä ketä he edustavat, ja vastustajia siitä ketä vastaan he pelaavat”.

Viime kauden Mestarien liiga -voiton myötä Klopp poisti kieltonsa. Keskikenttäpelaaja Georginio Wijnaldum oli tästä hyvin innoissaan.

– Pomo ei antanut meidän koskettaa kylttiä ennen kuin voittaisimme pokaalin… nyt on sen aika, Wijnaldum kirjoitti Twitter-julkaisuunsa.

Englantilaismedian mukaan kuitenkin vain Wijnaldum ja kapteeni Jordan Henderson koskettivat kylttiä matkalla kentälle perjantain Valioliiga-avauksessa Norwichia vastaan.


400% bonus vedonlyöntiin: Talleta 10€ ja saat 50€ pelirahaa!

  1. Avaa pelitili Betsafelle alapuolen napista.
  2. Talleta 10€.
  3. Talletuksen jälkeen saat 50€ pelirahaa.