Valiocast: Liverpool matkalla kohti dynastiaa – miksi seura on nyt niin ylivoimainen?

Valioliiga-podcast: Valiocast

Liverpool on Mestarien liigan hallitseva mestari. 16 kierroksen jälkeen joukkue johtaa Valioliigaa kahdeksan pisteen erolla sarjakakkoseen. Seuraavaksi Pool pääsee tavoittelemaan seurajoukkueiden MM-titteliä. Miksi Liverpool on nyt näin hyvä?

Liverpoolin ylivoimaa ja sen taustalla vaikuttavia tekijöitä puidaan Valiocastin tuoreessa jaksossa. Äänessä ovat tuttuun tapaan Valioliiga.comin analyytikko Eero Laurila ja toimituksen esimies Jaakko Perttilä.

Liverpoolin uuden tulemisen taustalla ovat muun muassa seurakulttuurin ymmärryksen yhdistäminen onnistuneeseen pelilliseen identiteettiin ja siirtomarkkinapolitiikkaan.

– Joka ikisen harjoitteen, mitä Liverpool tekee, tavoitteena on kehittää identiteettiä. Liverpoolin identiteetti on intensiteetti, Laurila sanoo viitaten The Guardianissa julkaistuun Pepijn Lijndersin haastatteluun. Linders vastaa harjoituksista Jürgen Kloppin johtamassa valmennusryhmässä.

Perttilä nostaa esiin Liverpoolin toiminnan siirtomarkkinoilla.

– Kloppin tultua Liverpool on kesästä 2016 lähtien noin 60 miljoonaa euroa miinuksella siirtomarkkinoiden nettokulutuksessa. Samaan aikaan naapuriseura Evertonin nettokulutus on -200 miljoonaa. Tämä ero ja ennen kaikkea Liverpoolin lukema on uskomaton. Kertoo poskettomalla tavalla siitä, miten hyvää työtä Liverpoolissa tehdään pelaajarekrytoinnissa, Perttilä sanoo.

Jaksossa käydään vahvasti läpi, miksi Liverpoolin seuroista toinen (Liverpool FC) on menossa ylöspäin ja miksi toinen (Everton) vahvasti alaspäin. Kuuntele tuore jakso jutun lopusta.

Tuoreen jakson aiheet

  1. Liverpoolin seurat menossa päinvastaisiin suuntiin? (1:03 alkaen)
  2. Mestarien liigan lohkovaihe pakettiin (30:56)
  3. Seuraa tätä: Seurajoukkueiden MM ja Arsenal-Man City (39:06)

Kuuntele Valiocastin tuore jakso alta. Voit kuunnella Valiocastin jaksoja Spotifyssa sekä Soundcloudissa, jonne pääset tästä.