Näkökulma: Edes Ole Gunnar Solskjærin lähes täydellinen suunnitelma ei riittänyt Liverpoolia vastaan – tämä kertoo paljon Manchester Unitedin nykytilanteesta

© Kuva: Getty Images

Liverpool antoi sunnuntaina Manchester Unitedille kyytiä luvuin 2–0.

Vaikka Liverpool nappasi kolme pistettä, antoi Manchester United kunnon vastuksen Anfieldilla.

Punaisten paholaisten manageri Ole Gunnar Solskjær on osoittanut, että hän osaa luoda vastustajan vahvuudet kitkeviä pelisuunnitelmia. Norjalainen ei juuri pysty kehittämään joukkueen aloitteellisuutta. Solskjær on parhaimmillaan, kun United on altavastaaja.

United aloitti sunnuntaina muodolla 3–4–1–2. Solskjær halusi luoda kentälle mies vastaan mies -asetelman. United antoi Liverpoolin 4–3–3-muodolle korkealla painetta. United ei parkkeerannut bussia.

Vieraiden kärkipari Anthony MartialDaniel James merkkasi isäntien topparit. Kymppi Andreas Pereira taas keskikentän pohjan, Jordan Hendersonin. Mies vastaan mies -ralli jatkui aina alakertaan saakka.

Liverpool hämmentyi – ja rohkeasti riistoja yrittänyt United pystyi avausjaksolla jopa ajoittain määrittämään pelin virtauksen. Toisella jaksolla Liverpool yritti avata vieraiden prässiä suoraviivaisemmin.

United pystyi pitämään pallon 47-prosenttisesti ja hävisi maalia kohti suuntautuneet yritykset vain 4–5. Muun muassa Martial, Pereira ja Fred saivat laadukkaat mahdollisuudet heiluttaa verkkoa, mutta vieraiden viimeistely petti.

Liverpool on kärsinyt jonkin verran vaikeuksista, jos vastustaja iskee kahdella kärjellä selustaan. Tämä johtuu siitä, että joukkueen laitapuolustajat nousevat innolla. Topparit Virgil van Dijk ja Joe Gomez joutuvat siis koville, kun Liverpool menettää pallon.

Solskjær yritti panna van Dijkin ja Gomezin puntariin. United onnistui houkuttelamaan isäntiä kuorestaan: wing-backit Aaron Wan-Bissaka ja Brandon Williams laskivat rakenteluvaiheessa alas – ja vetivät Liverpoolin laitapuolustajia Andrew Robertsonia ja Trent Alexander-Arnoldia mukanaan.

United teki siis kaikkensa, mutta edes se ei riittänyt. Liverpool hukkasi tukun paikkoja ja ansaitsi kolme pistettä. Tämä kertoo karua kieltä. Jos United ei pysty edes lähes täydellisellä suunnitelmalla voittamaan arkkivihollistaan, niin ero on yksinkertaisesti valtava. Se ero on tammikuussa 2020 jo käsittämättömät 30 pistettä. 

Eero Laurila
Twitter: @eerolaurila

Kertoimet ottelulleWatford - Liverpool29.02.2020