Liverpool voitti Norwichin 1-0-lukemin Valioliigan 26. ottelukierroksella lauantai-iltana.

Premier League

@premierleague
Liverpool find a way past a resilient Norwich to maintain their march towards the #PL title

#NORLIV

Ensimmäinen vaaranpaikka nähtiin 10 minuutin kohdalla, kun Jordan Henderson huomasi Roberto Firminon pystyjuoksun Norwichin boksiin.

Brassihyökkääjä otti Liverpool-kapteenin pitkän syötön taitavasti haltuunsa, ja oli lähellä päästä laukomaan sen suoraan ilmasta maaliin, mutta Christoph Zimmermannin viime hetken taklaus pelasti kotijoukkueen todennäköiseltä takaiskulta.

Liverpool oli aloittanut ottelun vahvemmin, ja sahasi palloa vaarallisesti edes takaisin Norwichin kenttäpuoliskolla. Keltapaitojen pelinrakentelu tökki, eikä joukkue onnistunut muuttamaan pallonriistotilanteita laadukkaiksi hyökkäyksiksi.

27 minuutin kohdalla Norwich kärsi epäonnisen takaiskun, kun joukkueen avainpuolustaja Sam Byram loukkasi takareitensä pahannäköisesti. Daniel Farke joutui tekemään aikaisen vaihdon ja heittämään kehiin 22-vuotiaan Jamal Lewisin.

35 minuutin kohdalla Norwich onnistui yllättämään Liverpoolin puolustuksen pitkällä pystysyötöllä. Erinomaisen juoksun selustaan tehnyt Lukas Rupp pääsi jo nokikkain Alissonin kanssa, mutta yritti syöttää pallon vielä viime hetkellä viereensä Teemu Pukille. Syöttö oli liian hento, minkä takia brassivahti onnistui kauhaisemaan pallon tiehensä ennen kuin se ehti tavoittaa suomalaishyökkääjää.

Toisella puoliajalla Norwich vastasi jakson ensimmäisestä maalintekopaikasta, kun Todd Cantwell laukoi pallon pienestä kulmasta sivuverkkoon. Kyseessä oli myös Norwichin ensimmäinen laukaus koko ottelussa. Norwichin pelinrakentelu näytti toimivan jo hieman paremmin.

Naby Keïta laittoi Tim Krulin töihin vajaan tunnin pelin kohdalla. Guinealaispelaaja, joka nimettiin Valioliigassa avauskokoonpanoon ensimmäistä kertaa sitten Boxing Dayn, laukoi ensin tulisesti tolppien väliin rangaistusalueen ulkopuolelta. Hetkeä myöhemmin hän pääsi kiinni Mohamed Salahin torjuttuun laukaukseen, mutta täräytti paluupallon uusiksi päin hienosti heittäytynyttä hollantilaisvahtia.

72 minuutin kohdalla Alexander Tettey oli yllättää Alissonin kovalla laukauksella rangaistusalueen ulkopuolelta. Norjalaispelaajan spontaaninen yritys osui Liverpoolin onneksi tolpan alajuureen.

12 minuuttia ennen päätösvihellystä Liverpool onnistui viimein maalinteossa ja siirtyi ottelussa 1-0-johtoon. Henderson löysi pitkällä pystysyötöllään Sadio Manén, joka otti pallon kääntyessään haltuun rangaistusalueen sisällä, ja sivalsi sen tarkasti etukulmasta sisään. Mané, joka loukkasi reitensä tammikuun lopulla, tuli kentälle tunnin pelin kohdalla ja nousi saman tien joukkueensa ratkaisijaksi.

Match of the Day

@BBCMOTD
Sadio Mane now has 1⃣0⃣0⃣ goals for English clubs.

2⃣5⃣ Southampton
7⃣5⃣ Liverpool

#NORLIV

Roberto Firminolla oli tilaisuus tappaa peli 86. minuutilla, kun Trent Alexander-Arnold pelasi pallon matalana maalin suulle. Brassihyökkääjälle syöttö oli kuitenkin hieman liian luja, ja pallo suuntautui hyvältä tontilta reilusti yli maalin.

Kaksi minuuttia ennen päätösvihellystä vaihdosta sisään tullut Emiliano Buendía pelasi Pukin hyvään maalintekopaikkaan rangaistusalueen edessä. Suomalaiskärjen laukaus suuntautui kuitenkin suoraan Alissonin syliin.

Pukin ja Norwichin ensimmäinen laukaus kohti maalia jäi myös ottelun viimeiseksi tapahtumaksi, ja peli päättyi Liverpoolin 1-0-voittoon.