Valioliigan hallitseva mestari Liverpool aloittaa tänä iltana urakkansa Mestarien liigan puolivälierissä, kun se kohtaa ensimmäisessä osaottelussa vieraskentällä Real Madridin.

Molemmat joukkueet ovat päässeet useamman ottelun voittoputkeen sopivasti huipputärkeän kamppailun alla.

Liverpoolin kannattajien mielessä on epäilemättä edelleen Mestarien liigan kevään 2018 loppuottelu Kiovassa, kun Real Madrid oli värikkäiden vaiheiden jälkeen parempi maalein 3–1.

[readmore from=Liverpool]

Liverpoolin toppariosastolta puuttuvat edelleen Virgil van Dijk, Joe Gomez ja Joël Matip. Keskikenttäpelaaja Jordan Hendersonkin on varmuudella sivussa.

Myös hyökkääjä Divock Origi ja maalivahti Caoimhin Kelleher ovat olleet sairastuvalla, mutta kummankaan ei arvioitu olevan mukana avauskokoonpanossa.

Real Madridin päävalmentaja Zinédine Zidane on puolestaan vahvistanut, että Valioliigasta tuttu hyökkääjä Eden Hazard puuttuu kokoonpanosta loukkaantumisen takia. Huipputoppari Sergio Ramos on sivussa, samoin laitapuolustaja Dani Carvajal. Keskikenttäpelaaja Federico Valverden pelikunnosta ei ole varmuutta.

Vain tunteja ennen ottelua madridilaisseura tiedotti verkkosivuillaan, että toppari Raphaël Varanen tuore koronatestitulos osoittautui positiiviseksi.

Kamppailu pelataan Real Madridin kakkosjoukkueen kotipyhättönä tunnetulla Alfredo Di Stéfano -stadionilla Santiago Bernabéun remontin johdosta. Otteluparin voittaja kohtaa Mestarien liigan välierissä joko Chelsean tai Porton.

Liverpool FC

@LFC
💫 𝗘𝗨𝗥𝗢𝗣𝗘𝗔𝗡 𝗥𝗢𝗬𝗔𝗟𝗧𝗬 💫

We meet again...

#RMALIV | #UCL

Jos yllä oleva twiitti ei näy, voit käydä katsomassa sen täältä.

Kuntopuntari

Real Madrid V-V-V-V-T

3.4. Real Madrid-Eibar 2-0 (La Liga)
20.3. Celta Vigo-Real Madrid 1-3 (La Liga)
16.3. Real Madrid-Atalanta 3-1 (Mestarien liiga)
13.3. Real Madrid-Elche 2-1 (La Liga)
7.3. Atlético Madrid-Real Madrid 1-1 (La Liga)

Liverpool V-V-V-H-H

3.4. Arsenal-Liverpool 0-3 (Valioliiga)
15.3. Wolves-Liverpool 0-1 (Valioliiga)
10.3. Liverpool-RB Leipzig 2-0 (Mestarien liiga)
7.3. Liverpool-Fulham 0-1 (Valioliiga)
4.3. Liverpool-Chelsea 0-1 (Valioliiga)

Poissaolot

Real Madrid

Carvajal (takareisi)
Hazard (lihasvamma)
Ramos (pohje)
Varane (koronavirus)
Valverde (lihasvamma, epävarma)

Liverpool

Gomez (polvi)
Henderson (nivunen)
Kelleher (ylävartalovamma)
Matip (nilkka)
Origi (lihasvamma)
Van Dijk (polvi)

Yhden varoituksen päässä pelikiellosta ovat Real Madridin Mendy ja Valverde sekä Liverpoolin Henderson, Milner ja Wijnaldum.

Valmentajien kommentit

Liverpoolin manageri Jürgen Klopp sanoo, että hänen motivaationsa on korkeimmalla mahdollisella tasolla, koska pelataan Mestarien liigaa.

– Tällä ei ole mitään tekemistä vuoden 2018 kanssa, mutta saatuani tietää arvontatuloksen – koska tämä on ensimmäinen kohtaaminen Real Madridin kanssa sen jälkeen – tietysti muistin pelin, Klopp kommentoi.

Kaikki muistavat, kuinka Liverpoolin maalitykki Mohamed Salah joutui jättämään kentän loukkaannuttuaan Sergio Ramosin käsittelyssä.

– Sanoin sen pelin jälkeen, että jos joku kysyisi minulta viikon tai kuukauden kuluttua, kutsuisinko Sergio Ramosin 60-vuotissyntymäpäivilleni, vastaisin ei. Minun pitäisi miettiä sitä uudelleen, toteaa Klopp.

– Hän on loistava jalkapalloilija, mutta en pitänyt siitä, mitä sinä iltana tapahtui. Se oli omituinen ilta meidän kannaltamme, mutta siitä on jo kauan, enkä voi saada sitä tunnetta takaisin. Sitä vihaa tai mitä tahansa, joten en edes yritä.

– Emme ole millään kostokiertueella. En usko kovin paljon kostoon, mutta olisi mukavaa päästä jatkoon, koska se tarkoittaisi, että olemme mukana seuraavalla kierroksella.

Klopp sanoo kuulleensa ulkopuolisilta, että Real Madrid on otteluparin ennakkosuosikki.

– Minulla ei ole ongelmaa sen kanssa. He ovat tottuneet rooliin, eikä meillä ole ongelmaa haastajan roolin kanssa.

Real Madrid C.F. 🇬🇧🇺🇸

@realmadriden
🙌 IT'S MATCHDAY! 🙌
🆚 @LFC
🏆 @ChampionsLeague
🔀 Quarter-Finals | First-Leg
🏟 Alfredo Di Stéfano
⏰ 21h00 CEST
#⃣ #UCL

Jos yllä oleva twiitti ei näy, voit käydä katsomassa sen täältä.

Real Madridin Zidane arvioi, että hänen miehistöään on kritisoitu epäoikeudenmukaisesti tämän kauden heikon alun johdosta. Viime aikoina vire on ollut vakuuttava.

– Loppujen lopuksi me ansaitsemme luottamusta. Sitä, mitä on sanottu, me emme kaikkea voi muuttaa. Voimme tehdä työmme joka päivä, ranskalainen korostaa.

– Kautta historian tämä joukkue on kääntänyt päälaelleen asioita, joita on sanottu. Emme koskaan anna periksi, emme koskaan. Taistelemme aina, kun on mahdollisuus.

– Meillä on ollut vaikeita hetkiä. Nyt meillä on hyvä hetki, vaikka se ei merkitse tällä hetkellä mitään. Meidän on jatkettava taistelua ja kilpailtava.

Arvioidut avauskokoonpanot

Real Madrid: Courtois, Nacho, Militão, Mendy, Vázquez, Modrić, Casemiro, Kroos, Marcelo, Benzema, Asensio

Liverpool: Alisson, Alexander-Arnold, Phillips, Kabak, Robertson, Thiago, Fabinho, Wijnaldum, Salah, Jota, Mané

Mistä näet ottelun?

Ottelu potkaistaan käyntiin kello 22 Suomen aikaa ja se näkyy suorana C More Sport 2 -kanavalta ja C Moren suoratoistopalvelusta.

Lähetys alkaa kello 21.45. Pelin selostaa Kim Kallström.

Lähteet: Independent, BBC, Uefa.com, Real Madridin verkkosivut

Juttua täydennetty kello 15.57 tiedolla Raphaël Varanen koronatestin tuloksesta.