Lähde: Liverpoolin antisankari palaa Anfieldille – lainaseura ei aio käyttää optiotaan

© Kuva: Getty Images

Liverpoolin maalivahti Loris Karius palaa seuraan ensi kesänä lainaseurastaan Beşiktaşista, joka ei aio käyttää saksalaistorjujan sopimuksessa olevaa osto-optiota, kertoo The Athletic.

Karius, 26, pelasi edellisen ottelunsa Liverpoolissa surullisenkuuluisassa Mestarien liigan loppuottelussa Real Madridia vastaan toukokuussa 2018. Madrid voitti ottelun 3-1, ja Karius oli vastuussa kahdesta takaiskusta.

Karim Benzema iski Madridin avausmaalin toisen jakson alussa, kun Karius heitti pallon suoraan häneen jalkaansa, josta peliväline kimposi maaliin. Sadio Mané toi Liverpoolin hetkeä myöhemmin tasoihin, mutta Gareth Bale onnistui maalinteossa vielä kahdesti. Walesilaistähden upeasta saksipotkumaalista Kariusta ei voinut syyttää, mutta Balen jälkimmäinen osuma laitettiin saksalaisen piikkiin. Bale laukoi pallon noin 30 metristä suoraan kohti Kariusta, jonka hanskoista pallo lipsahti verkkoon.

Ottelun jälkeen saksalaisvahti pahoitteli kyyneleet silmissä suoritustaan Liverpoolin kannattajilta. Hän sai sosiaalisessa mediassa useita uhkauksia, jotka johtivat lopulta poliisitutkintaan.

Viisi päivää myöhemmin sairaalassa todettiin, että Karius oli saanut aivotärähdyksen, jonka epäiltiin tulleen, kun hän sai iskun päähänsä Sergio Ramosin kyynärpäästä hieman ennen Real Madridin ensimmäistä maalia. Lääkärit eivät kuitenkaan pystyneet toteamaan tarkkaa aikaa, jolloin aivotärähdys oli sattunut, mutta he pitivät mahdollisena, että se vaikutti Kariusin pelaamiseen.

Liverpoolin manageri Jürgen Klopp sanoi heinäkuun alussa olevansa ”satavarma”, että aivotärähdys vaikutti maalivahdin pelaamiseen.

– Me emme käytä sitä tekosyynä, me käytämme sitä selityksenä. Minusta se selittää sataprosenttisesti [hänen esityksensä]. Isku vaikutti häneen, se on satavarmaa, sanoi Klopp tuolloin.

Loris Karius pyysi anteeksi Liverpoolin kannattajilta Ukrainan Kiovassa pelatun loppuottelun päätyttyä. Kuva: Getty Images

Kariusille sattui samana kesänä harjoitusotteluissa vastaavia mokia, jotka herättivät entisestään kysymyksiä hänen pelaamisestaan.

Ennen seuraavan kauden alkua Liverpool rikkoi maalivahtien siirtoennätyksen, kun se maksoi AS Romalle 72 miljoonaa euroa Alisson Beckeristä. Chelsea rikkoi kyseisen ennätyksen vielä samana kesänä, kun se hankki Kepa Arrizabalagan Athletic Bilbaosta 80 miljoonalla eurolla, joka oli hänen ulosostoklausuulinsa.

Karius siirtyi kahden vuoden lainasopimuksella Beşiktaşiin, kun Valioliigaa oli pelattu kolme kierrosta. Turkkilaisseuralla on häneen 8,7 miljoonan euron osto-optio, joka jää Athleticin mukaan käyttämättä.

Saksalaisvahti on pelannut Beşiktaşissa kahden kauden aikana 63 ottelua, muttei ole onnistunut vakuuttamaan seuran valmennusjohtoa tai kannattajia.

Näin ollen häntä odottaa paluu Anfieldille, mutta Kariusin uskotaan siirtyvän ensi kesänä jälleen uusiin maisemiin.