Manchester City voitti keskiviikkona Burton Albionin liigacupin välierien toisessa osaottelussa 1-0. City jatkaa finaaliin yhteismaalein 10-0. Keskiviikon ottelu pelattiin Pirelli Stadiumilla.

Burton Albion FC

@burtonalbionfc
📋 Here is the #Brewers lineup to face @ManCity this evening!

#BAFC

Manchester City

@ManCity
Here’s how we line up at the Pirelli Stadium 🙌

CITY XI | Muric, Zinchenko, Sandler, Garcia, Danilo, Delph, Foden, De Bruyne, Poveda, Mahrez, Aguero (C)

SUBS | Grimshaw, Stones, Mendy, Jesus, F Nmecha, Bolton, Richards

Presented by @HaysWorldwide #bafcvcity 🔵 #mancity

Ottelun kuva oli selvä jo ennen sen alkua; ensimmäisessä osassa finaalipaikkansa varmistanut Manchester City oli tullut kunniavieraaksi Pirelli Stadiumille, jonne Burtonin kannattajat olivat tulleet tsemppaamaan omiaan ja katsomaan maailmanluokan pelaajia.

Vieraat ottivat pallonhallinnan alusta alkaen odotetusti itselleen, mutta Burtonillakin oli paikkansa. Kotijoukkueen ensimmäinen maalintekoyritys oli varsin näppärä. Liam Boyce haki vapaapotkuun taidokasta jatkoa, mutta hyökkääjä ei saanut riittävän hyvää osumaa palloon.

Hetkeä myöhemmin Cityn Riyad Mahrez väläytteli osaamistaan. Algerialainen leikkasi taidokkaasti kohti keskustaa, mutta hänen vasemman jalan kutinsa viuhui hiuksenhienosti ohi.

23y 323d - The average age of @ManCity's starting XI tonight is 23 years and 323 days, their youngest in any competition since 29th October 2008 against Middlesbrough in the Premier League (23y 318d). Opportunity. #CarabaoCup

Mahrez pääsi kuitenkin rakentamaan ottelun avausmaalia, jonka iski 26. minuutilla City-kippari Sergio Agüero. Kevin de Bruyne tarjoili pallon Mahrezille, joka petasi paikan Agüerolle. Argentiinalaiskärjen työksi jäi upottaa pallo takanurkkaan. 0-1.

Burtonin urakka vaikeutui entisestään, kun toppari Ben Turner jätti loukkaantuneena kentän 40. minuutilla. Hänet korvasi nuori Reece Hutchinson.

Tauolle mentäessä Manchester City johti maalintekoyrityksiä 5-3.

Trilleriä ottelusta ei ikinä odotettukaan, mutta toisen puoliajan tempo ei päätä pakottanut.

Man City teki kaikki vaihtonsa 60. ja 70. minuutin välillä. Muun muassa loukkaantumisestaan toipunut Benjamin Mendy ja debytantti Felix Nmecha päästettiin irti. Ensiottelunsa Cityn edustusjoukkueessa pelasi myös Ian Carlo Poveda.

@ManCity
CITY SUBS

@gabrieljesus33 🔄@aguerosergiokun
@benmendy23 🔄 @DeBruyneKev

Good to have the shark back!

🔶 0-1 💙 #bafcvcity #mancity

Gabriel Jesus ja Danilo olivat lähellä tuplata Cityn johdon viimeisillä minuuteilla, mutta toista osumaa ei ikinä nähty.

Manchester City kohtaa liigacupin finaalissa joko Chelsean tai Tottenhamin, jotka pelaavat oman toisen välieräottelunsa torstaina. Tottenham voitti ensimmäisen osan 1-0.