Manchester City onnistui vaivoin voittamaan Leicesterin – kapteeni ampui harvinaisen voittomaalin

© Kuva: Getty Images

Manchester City voitti maanantai-iltana kotikentällään Leicesterin maalein 1-0. Isäntien voittomaalista vastasi toisella jaksolla Vincent Kompany.

Manchester City hallitsi luonnollisesti pelitapahtumia avausjaksolla – olihan Pep Guardiolan miehistö pakkovoiton edessä.

Leicesterillä oli kuitenkin muutaman potentiaalinen maalipaikka, mutta vieraiden viimeistely-yritykset jäivät kauttaaltaan heikoiksi. Manchester City ei onnistunut luomaan hyviä maalipaikkoja avausjaksolla totutusta pallonhallinnastaan huolimatta ja tauolle siirryttiin maalittomana.

Toisella jaksolla kentällä nähtiin entistä sisuuntuneempi Manchester City, joka haki avausosumaa vimmatusti. Kasper Schmeichel oli kuitenkin mies paikallaan ja onnistui nollaamaan Manchester Cityn yritykset toisen jakson alussa.

Leicesterillä oli noin tunnin kohdalla loistomahdollisuus johtomaalin tekemiseen. Harry Maguire nousi komeasti pallon kanssa laidaltaan ja syötti keskellä odottaneelle James Maddisonille.

Maddisonilla oli mahdollisuus syöttää boksia kohti juosseelle Marc Albrightonille, mutta päätti yrittää itse ja laukaus meni noin metrin ohi Edersonin vartioimasta maalista.

Kompany iski ottelun ainoan maalin 20 minuuttia ennen loppua. Seuran kapteeni pääsi etenemään pallon kanssa ja laukoi boksin ulkopuolelta pallon yläkulmaan. Osuma oli Kompanylle ensimmäinen yli vuoteen ja samalla ensimmäinen Manchester City -maali boksin ulkopuolelta.

Manchester City lähtee viimeiselle kierrokselle kaksi pistettä Liverpoolia edellä. Manchester City kohtaa Brightonin vieraissa, Liverpool sen sijaan isännöi Wolvesia.