Päättääkö Manchester City kautensa historialliseen triplaan? ”Realisti ja romantikko käyvät kovaa kisaa”

© Kuva: Getty Images

Lauantai-ilta huipentuu tämän kauden FA-cupin finaaliin Wembeleyllä. Manchester Citylle on tarjolla harvinaista herkkua, sillä yksikään brittijoukkue ei ole voittanut aikaisemmin triplaa kotimaisissa kilpailuissa.

Valioliigamestaruus ja Liigacup Cityllä jo on tältä kaudelta plakkarissaan.

Watford sen sijaan hakee historiansa ensimmäistä FA cup voittoa. Kovin jokapäiväistä uuden cup-voittajan syntyminen ei ole, sillä näin on tapahtunut viimeisen 30 vuoden aikana vain kerran, kun Wigan yllätti juuri Manchester Cityn vuonna 2013.

Viasatin jalkapalloselostaja Ville Kuusinen myöntää Manchester Cityn olevan selvä suosikki otteluun, mutta sanoo pitävänsä peukkuja Watfordille.

-Realisti ja romantikko käyvät kovaa kisaa sydämessä. Totta kai Watfordin voitto olisi upea tuhkimotarina, mutta kuinka realistista on, että voitettuaan Valioliigassa 14 ottelua putkeen City romahtaisi juuri nyt, Kuusinen kysyy Valioliiga.comin haastattelussa.

Pep Guardiola on kohteliaaseen tapaansa luonnehtinut Watfordia parhaaksi TOP-6:n ulkopuolella olevaksi joukkueeksi. Tämä on Kuusisen mukaan pelkkää sanahelinää.

– Kyllä City haluaa tästä ehdottomasti voiton, vaikka Pep kuinka mielistelisi. Millään muulla seuralla ei ole iskeä paperille Cityä vastaavaa miehistöä tällä hetkellä. Näyttää siltä, että Kevin De Bruynekin on taas iskussa, joten City saa vielä yhden lisäaseen kentälle.
Watford sai ottelun alla positiivisia uutisia, sillä José Holebasin punaisen kortin aiheuttama pelikielto kumottiin ja mies on todennäköisesti avauksessa normaaliin tapaan. Myös Gerard Deulofeun pitäisi olla pelikunnossa.

– Ei Watford vailla mahdollisuuksia ole, muistellaan vaikka kuuden vuoden takaista Wigan-ottelua, selostaja muistuttaa.

– City tulee varmuudella pitämään palloa selvästi Watfordia enemmän, mutta silloin, kun City menettää pallon, on Watfordin sauma. Nopeat vastaiskut ja juoksut linjojen taakse voisivat hyvinkin toimia. Troy Deeney ja Gerard Deulofeu hallitsevat nämä, jos ketkä.

– Pitää kuitenkin vielä lopuksi kaivaa vähän kliseepussia. Kyse on FA cupin finaalista ja hullumpiakin asioita kuin Watfordin voitto on nähty. Toivottavasti finaalista muodostuu FA cupin kunnian arvoinen, Ville Kuusinen päättää.

Katso FA cupin loppuottelu Manchester City-Watford lauantaina 18.5. klo 19.00 alkaen Viasatin jalkapallokanavalta tai Viaplayssa.

Kimmo Mäkinen

Kertoimet ottelulleLeicester City - Manchester City22.02.2020