Manchester City voitti Real Madridin Mestarien liigan neljännesvälierien ensimmäisessä osaottelussa 2-1-lukemin keskiviikkoiltana.

Real Madrid siirtyi tunnin pelin jälkeen 1-0-johtoon, mutta Gabriel Jesusin ja Kevin De Bruynen maalit pelin viimeisellä vartilla johdattivat vieraat arvokkaaseen voittoon.

Manchester City

@ManCity
FULL-TIME | AMAZING WIN! WHAT A PERFORMANCE!

⚪️ 1-2 🔵 #ManCity #UCL

Ottelu alkoi hyvin varovaisesti, eikä kumpikaan joukkue onnistunut luomaan selkeitä maalintekopaikkoja ensimmäisen 20-minuuttisen aikana.

Ederson oli kuitenkin lähellä pelata Jesusin läpiajoon kamppailun avaushetkillä, mutta hänen kova pystysyöttönsä kohti brassikärkeä ei aivan osunut kohdilleen. Aymeric Laporte sitoi kengännauhoja, kun Ederson tauotti peliä ja sai Real-puolustuksen keskittymisen herpaantumaan. Nokkela ajatus ei kuitenkaan aivan toteutunut toivotulla tavalla.

21. minuutin kohdallaDe Bruyne pelasi Jesusin hyvään maalintekopaikkaan boksin sisällä. Sergio Agüeron tilalla avannut Jesus onnistui harhauttamaan Raphael Varanen pois tieltään, mutta hänen laukauksensa suuntautui liian lähelle Thibaut Courtois’ta.

Kuutta minuuttia myöhemmin De Bruyne pääsi itse kokeilemaan onneaan boksin sisältä, mutta belgialaispelaaja ei pystynyt pitämään hätäistä laukaustaan tarpeeksi matalana.

Manchester City oli aloittanut ottelun vaarallisemmin, mutta puolen tunnin pelin kohdalla myös vieraat joutuivat koetukselle. Karim Benzema puski pallon voimakkaasti kohti maalia Ferland Mendyn keskityksestä, mutta Ederson venyi maalillaan huipputorjuntaan. Pallo putosi suoraan Vinicius Juniorille, joka kuitenkin liukastui ratkaisevalla hetkellä, eikä onnistunut kääntämään reboundia tyhjiin.

Manchester Cityn harmiksi Aymeric Laporte loukkasi itseään samassa tilanteessa, ja joutui jättämään kentän. Pitkästä polvivammasta hiljattain kuntoutunut ranskalaistoppari tepasteli pukuhuoneeseen kyynnelten saattelemana, ja tilalle vaihdettiin keskikentän pohjapelaaja Fernandinho.

Laporten lisäksi Ilkay Gündogan ja Federico Valverde kärsivät pienemmistä vammoista, mikä hidasti pelin kulkua. Manchester City ehti kuitenkin luoda vielä yhden hyvän maalipaikan ennen puoliaikavihellystä.

De Bruynen kulmapotku putosi Courtois’n kautta Jesusille. Hänen volleynsä oli hieman epätarkka, mutta pallo oli siitä huolimatta lähellä kimmota Sergio Ramosin kautta omiin. Casemiro kuitenkin pysäytti pelivälineen maaliviivalla, mistä Valverde potkaisi sen kolmantena osallisena lopullisesti tiehensä.

Manchester City jatkoi vakuuttavaa hyökkäyspelaamistaan heti toisen jakson alussa. Riyad Mahrez leikkasi nopean vastaiskun päätteeksi sisään vasemmalle jalalleen, mutta laukoi pallon hieman ohitse maalin. Algerialaishyökkääjä laukoi seuraavat kaksi laukaustaan kohti maalia, mutta Courtois piti maalinsa puhtaana.

Manchester Cityn painostuksesta huolimatta Real Madrid vastasi ottelun avausmaalista tunnin pelin kohdalla. Pep Guardiolan miehistö ei voinut syyttää siitä ketään muuta kuin itseään.

Nicolas Otamendi pelasi kovan syötön Rodrigolle, joka yritti palauttaa sen saman tien argentiinalaistopparille Realin prässätessä nopeasti kiinni. Valkopaidat pääsivät kuitenkin väliin, minkä seurauksena Vinicius ohitti Kyle Walkerin ja eteni boksiin. Brassilaituri keskitti pallon erinomaisesti keskelle, mistä Isco viimeisteli sen toisella kosketuksellaan vasempaan alakulmaan. 1-0 Real Madridille.

1 - Isco has scored his first Champions League goal since September 2018 (vs Roma), and his first in the knockout stages since May 2017 (vs Atletico Madrid). Smash. #RMAMCI

Manchester City joutui nyt ensimmäistä kertaa todellisen paineen alle. Sergio Ramos kävi hetkeä myöhemmin lähellä Realin toista osumaa, mutta hänen laukauksensa rangaistusalueen sisältä meni ylitse maalin.

78 minuutin kohdalla vieraat tekivät kuitenkin läpimurron, ja palasivat tasoihin. De Bruyne keskitti pallon upeasti boksiin, mistä Jesus puski sen maaliin. Vieraat jatkoivat painostamista, ja viittä minuuttia myöhemmin lukemat olivat 2-1 Citylle.

Vaihdosta sisään tullut Raheem Sterling käytti nopeita jalkojaan edetäkseen vasemman laidan kautta Real Madridin boksiin. Dani Carvajal liukui häneltä huolimattomasti jalat alta, lahjoittaen vieraille rangaistuspotkun.

De Bruyne astui varman oloisesti pallon taakse, ja sijoitti sen tarkasti vasempaan alakulmaan. Courtois aavisti toiseen suuntaan, eikä onnistunut pysäyttämään maanmiehensä laukausta.

50 - Kevin De Bruyne has now scored 50 goals in all competitions for Manchester City; this is the first time he's both scored and assisted in the same Champions League game. Captain. #RMAMCI

Real Madridin ilta synkkeni entisestään, kun Sergio Ramos sai suoran punaisen kortin pelin 86. minuutilla. Jesus pääsi oivallisen pallonriistonsa myötä läpiajoon, mutta espanjalaistoppari pysäytti hänen juoksunsa boksin reunalla sääntöjen vastaisesti. Ramos ei täten saa pelata joukkueiden seuraavassa kohtaamisessa Etihad Stadiumilla.

Mahrez ei onnistunut laukomaan tilanteesta seurannutta vapaapotkua maaliin, mutta Taivaansiniset ylsivät siitä huolimatta maukkaaseen 2-1-voittoon.