Manchester City teki Liverpoolille kunniakujan – ja takoi sitten neljä maalia mestarien verkkoon

© Kuva: Getty Images

Liverpool marssi torstai-iltana kentälle Valioliigan mestaruuden varmistaneena, kun se kohtasi sarjataulukon kakkosen Manchester Cityn jälkimmäisen kotipyhätössä Etihad Stadiumilla. Cityn joukkue saatteli mestarit kentälle ottelun alla kunniakujaa pitkin.

Liverpool oli liikkeellä vahvalla kokoonpanolla, mutta mitään sen suurempaa panosta sillä ei pelissä ollut. Se kenties näkyi, sillä niin rumat lukemat Manchester City takoi taululle. Kunniakuja tuntui jälkikäteen ajateltuna miltei ironiselta tylyjen 4−0-numeroiden takia.

Stadionin ulkopuolelta kuultiin ilotulituksen ääniä ottelun alkupuolella. Itse peli alkoi vähemmän räjähtävällä vauhdilla. Cityn Gabriel Jesus oli karata Liverpoolin puolustukselta pariin otteeseen, mutta brassi oli molemmilla kerroilla paitsiossa.

Rauhallisen alun jälkeen pelissä alkoi tapahtua. Liverpoolin Mohamed Salah laukoi tolppaan runsaan 20 minuutin pelin jälkeen. Muutama minuutti myöhemmin Liverpoolin Joe Gomez repi Raheem Sterlingin nurin rangaistusalueella, ja Kevin de Bruyne laukoi Cityn pilkulta johtoon.

Sitten City iski jälleen. Asialla oli Sterling, joka viimeisteli manchesterilaisten upean syöttöketjun päätteeksi joukkueensa 2−0-osuman. Manchester City ei saanut toisesta maalista kyllikseen, vaan loistavan pelin pelannut Phil Foden vei Cityn kolmen maalin johtoon jo avauspuoliajan päätteeksi.

Toista puoliaikaa ehdittiin pelata reilut 20 minuuttia, kun palloa haettiin taas Liverpoolin maalista. City rakensi parilla hyvällä syötöllä nopean vastahyökkäyksen, ja pallo pelattiin Sterlingille. Sterling hieman kompuroi harhautuksissaan, mutta sai silti jalkansa vapaaksi. Pallo oli menossa niukasti ohi maalin, mutta toisen jakson alkajaisiksi kentälle otettu Alex Oxlade-Chamberlain ohjasi pelivälineen epäonnisesti omaan maaliin.

Neljännen maalin jälkeen pelissä oli lähinnä päätösvihellyksen odottelun makua. Liverpool ei mitään erityisen vaarallista aikaan saanut, mutta Cityltä sekä Riyad Mahrez että de Bruyne pääsivät yrittämään maalintekoa. Toisesta huippupaikastaan 94. minuutilla Mahrez pani pallon etutolpan kautta maaliinkin, mutta osuma hylättiin VAR-tarkistuksen jälkeen. Pallo osui tilanteen rakenteluvaiheessa Fodenin käteen.

Loppunumeroiksi muodostuivat Cityn 4−0-voittolukemat − tyly maahanpudotus Liverpoolille sekin. Manchester Cityltä onnistui tässä ottelussa lähes kaikki.

Manchester Cityn etumatka sarjassa kolmantena olevaan Leicesteriin on nyt 11 pistettä, kun pelaamatta on vielä kuusi kierrosta.