Valioliigassa rypevästä Arsenalista ei ollut tiistai-illassa Emiratesilla Manchester Citylle vastuuta, kun seurat kohtasivat Liigacupin puolivälierässä. Cityzens ei jättänyt isännilleen mahdollisuuksia ja marssi jatkoon selvällä 4-1-voitolla.

Cityn voittomaalin iski toisen puoliskon alussa vapaapotkusta osunut Riyad Mahrez. Osuma meni Arsenalin maalilla torjuneen Runár Alex Rúnarssonin piikkiin, jonka epäonnistunut nyrkkeilyritys tarjosi algerialaisen laukaukselle oivan kimmokkeen.

Manchester City

@ManCity
FULL TIME | Pep Guardiola's Carabao Cup Blues Progress! 💙

🔴 1-4 🔵 #ManCity | mancity.com

City rankaisi isäntiään ensimmäistä kertaa jo toisella minuutilla. Gabriel Jesús syöksyi Oleksandr Zinchenkon keskitykseen ja puski pallon verkkoihin Rúnarssonin selän taakse.

Arsenal nousi peliin mukaan tasoituksella avausjakson puolivälissä. Alexandre Lacazette löysi tilaa keskeltä puskien pallon vastustamattomasti ylänurkkaan. Keskityksen osumaan tarjoili Gabriel Martinelli.

City otti ohjia takaisin toisen jakson alussa. Vieraat palasi johtoon 55. minuutilla Mahrezin ammuttua vapapotkusta 2-1-osuman. Algerialaisen laukaus ohjautui Arsenal-vahti Rúnarssonin käsien kautta ylänurkkaan.

Muutama minuuttia myöhemmin johto kasvoi, kun Fernandinho syötti Phil Fodenin läpiajoon. Rúnarssonin vastaantulo epäonnistui ja Foden sijoitti chippasi helposti pallon islantilaisen yli tyhjään maaliin.

73. minuutilla Aymeric Laporte iski vielä viimeisen niitin puskemalla Fodenin keskityksestä loppulukemiksi 4-1 Cityn hyväksi.

Aiemmin tiistaina Brentford selvisi neljän parhaan joukkoon ensimmäistä kertaa seuran historiassa (lue lisää). Loput paikat ratkaistaan keskiviikkona Stoke-Tottenham ja Manchester United-Everton – pareissa.