Manchester City sai viime kesänä valituksensa läpi, kun urheilun kansainvälinen vetoomustuomioistuin CAS kumosi UEFA:n langettaman kahden vuoden europelikiellon. Siihen oletettiin loppuneen Cityn ongelmat taloudellisen reilun pelin (Financial Fair Play) sääntöjen kanssa.

Aiemmin tänä vuonna lehdistön jäsenet saivat kuitenkin tietää, että Valioliiga ja Manchester Cityn seurajohto ovat taistelleet oikeudessa kahden vuoden ajan. Englannin pääsarja on vaatinut seuralta monenlaisia asiakirjoja, mutta City on turvautunut erilaisiin keinoihin estääkseen liigaa saamasta käsiinsä salaiseksi tarkoitettuja tietoja.

Huhtikuussa lakisyyt estivät mediaa raportoimasta lakikiistasta. Kesällä sanomalehti Mail on Sunday sai toimittajansa seuraamaan oikeudenkäyntejä, koska tapaus koski suurta yleisöä. Siksi se piti ratkaista edes kohtalaisen avoimesti.

Journalisti Dan Matthews ei kuitenkaan saanut puhua kuulemistaan asioista tai edes kertoa oikeusjutun olevan käynnissä.

[readmore from=Manchester-City]

Viime viikon tiistaina Man City sai kuitenkin huonoja uutisia, kun Mail on Sundaylle kerrottiin, että lehti saa tiedottaa lukijoitaan manchesterilaisseuran mahdollisista talousrikkomuksista.

Samaan aikaan Football Leaks -liikkeen johtohahmo Rui Pinto on luvannut luovuttaa miljoonia dokumentteja Portugalin oikeusjärjestelmälle. Tutkijat voivat käyttää saamiaan tietoja muiden potentiaalisten laittomuuksien selvittämiseen.

Pinto ei ole enää kotiarestissa. Viime vuoden elokuussa hänet otettiin todistajansuojeluohjelmaan. Voi olla, että Pintoon ei enää suhtauduta Portugalissa hakkerina vaan pilliinpuhaltajana.

Portugalilaismiehen aseman parantuminen ei tiedä hyvää Man Cityn omistajille. Hänen asianajajansa ovat kertoneet toimittaja Nick Harrisille, että hän on valmis auttamaan syyttäjiä ja Valioliigaa Cityn toimien tutkinnassa.

Pinton haltuunsa saamat sähköpostiviestit ovat tiettävästi ristiriidassa niiden todisteiden kanssa, joita City antoi CAS:lle vuonna 2019.

Viime vuosikymmenellä Manchester City keräsi 700 miljoonaa euroa enemmän myyntituloja kuin Chelsea, Liverpool tai Arsenal.