Mestarien liigan finaalin uusinta vierasjoukkueen juhlaa – Chelsea ja Manchester City kohtasivat Valioliigan huippukamppailussa

© Kuva: Getty Images

Chelsea ja Manchester City iskivät yhteen lauantain kärkikamppailussa Stamford Bridgen uumenissa.

Samalla nähtiin uusinta Mestarien liigan finaalista, jonka Chelsea vei nimiinsä 1-0. Kotijoukkueen kannattajat myös lauluillaan tästä niin pelaajia kuin vieraiden kannattajia muistuttivat.

Kumpikin joukkue lähti kamppailuun hieman uusitulla kokoonpanolla kauden aiempiin peleihinsä peilaten.

Kotijoukkueella oli avauksessa hieman yllättäen niin Romelu Lukaku kuin Timo Werner. Kaksikko oli ensimmäistä kertaa yhtä aikaa avauskokoonpanossa.

City sen sijaan marssitti kentälle Phil Fodenin ja Kevin de Bryinen. Kumpikaan ei ollut vielä tällä kaudella Valioliiga-ottelua avannut.

Chelsea lähti otteluun tappiottomana sarjan kärjestä ja City oli pelin alla viidentenä. Kumpikin oli ennen huippukamppailua päästänyt verkkoonsa vain yhden osuman.

Tarkkaa ja organisoitua oli myös lauantain kamppailu. Lopulta ottelua hallinnut City nappasi täydet kolme pistettä 1-0-voitollaan.

City aloitti pelin terävämmin ja otti pallonhallinnan itselleen. Vieraat pystyivät viemään pelin Chelsean puolustuskolmannekselle toistuvasti. City myös puolusti ylhäältä aggressiivisesti ja pakotti lontoolaiset roiskimaan pitkiä palloja pois omalta alueeltaan.

Chelsean muoto pysyi alkupainostuksessa totutun tiiviinä. City joutui pyörittämään peliä paljon laidalla. Kotijoukkue sen sijaan oli valtavissa ongelmissa Cityn korkean prässin kanssa.

Silloinkin, kun se pystyi pelaamalla lähtemään oman boxinsa tuntumasta, Chelsea usein menetti pallon varsin lähellä maaliaan.

Varsinkin Mateo Kovačić oli helisemässä pallollisena ja menetti pallon muutaman kerran todella vaarallisesti.

Noin vartin jälkeen pelitapahtumat alkoivat tasoittumaan ja myös Chelsea pystyi luomaan uhkaa vastustajansa maalille.

Lontoolaiset pyrkivät toistuvasti pelaamaan pallon Wernerille linjan selustaan, tarkemmin Ruben Diasin ja Kyle Walkerin väliin.

Nämä hetket, kun Chelsea pääsi tosissaan hyökkäämään olivat avausjaksolla kuitenkin erittäin harvassa.

City vei avausnelivitosta todella selvästi ja pakotti Chelsean vetäytymään hyvin lähelle omaa maaliaan. Ei liene väärin todeta, että Chelsea jopa parkkeerasi sen kuuluisan bussin Edouard Mendyn vartioiman maalin edustalle.

Avausjakson puhuttavin tilanne oli Reece Jamesin loukkaantuminen. Chelsean ja Englannin maajoukkueen laitapelaaja joutui jättämään kentän 29. minuutilla. Tilalle kirmasi Thiago Silva.

Reece James joutui murtuneena miehenä jättämään kentän. Kuva Getty Images.

Toinen jakso lähti liikkeelle samalla kaavalla. City vei peliä ja Chelsea joutui puolustuskannalle.

Kauaa ei kotijoukkueen taistelu enää toisella jaksolla kantanut. Peliä oli takana vain reilut 52 minuuttia, kun City pelasi kulmapotkun lyhyenä. Lopulta pallo pomppi suotuisasti Gabriel Jesusille rangaistusalueen sisällä.

Brassihyökkääjä käänsi pallon taitavasti Jorginhon jaloista vasempaan alakulmaan. City johtoon ja vain viisi minuuttia tästä johto meinasi jo tuplaantua. Jack Grealishin tarkka sijoitus oli painua takakulmaan, mutta Mendy venyi loistavaan torjuntaan.

Rumputulitus Chelsean maalilla ei ottanut katketakseen. Vain muutama minuutti tästä Jesus oli erittäin lähellä viimeistellä ottelun toisensa.

João Cancelo laittoi matalan keskityksen vasemmalta laidalta maalille. Mendy kurotti tähän, mutta pallo kimposi suoraan Jesusille. Tämän kudin Thiago Silva siivosi maaliviivalta.

Tämä epätoivoisesta tilanteesta selviäminen vaikutti hieman herättäneen Chelsean taistelutahtoa.

Pelin 62. minuutilla pallo löytyi jo Cityn maalista. Kentälle hetkeä aiemmin tullut Kai Havertz karkasi vasenta kaistaa pitkin ja pelasi pallon Lukakulle. Pallo tyhjään rysään, mutta Havertz oli ollut selvästi paitsiossa ja peli jatkui 0-1-lukemissa.

Tunnin ajan pelin ulkopuolella vaeltanut Lukaku alkoi myös vertymään. Heti seuraavasta pallonhallinnasta belgialaiskärki pääsi rymistelemään maalia kohden. Aymeric Laporte kaatoi tämän ja sai ottelun ensimmäisen varoituksen.

Viitisen minuuttia myöhemmin Lukaku petasi myös Kovačićille tekopaikan. Kroatialaisen laukaus kuitenkin blokatiin ja peli jatkui kulmalipulta.

Romelu Lukaku joutui tänään pettymään. Belgialaisella oli vaikeaa päästä peliin sisälle. Kuva: Getty Images.

Pelitapahtumat alkoivat selvästi aaltoilemaan. Chelsea nosti riskitasoaan ja nosti hanakammin pelaajia ylös. Samalla se avasi myös Citylle avaimia iskeä nopeammin vastaan. Orastavia tilanteita syntyi vuorotellen kumpaankin päähän kenttää.

Lopullinen niitti oli tapahtua 78. minuutilla, kun Laporte liukui takatolpalle de Bryinen loistavaan sivuvapaapotkuun. Taustalta tilanteeseen kovaa juossut Laporte nikkasi pallon kuitenkin hivenen ohi maalin.

Grealish oli erittäin lähellä iskeä toisen maalinsa Valioliigassa Citylle, kun kamppailua oli takana 83 minuuttia. Hän pääsi murtautumaan keskeltä puolittain läpi, mutta Mendy venyi fantastiseen torjuntaan.

City hallitsi peliä ja ansaitsi voittonsa. Sillä oli saumat useampiinkin osumiin, mutta Mendy pelasi upean ottelun Chelsean maalilla. Chelsea vetäytyi varsin helposti todella alas ja antoi avaimet täysin vieraille.

Lopputulos: Chelsea – Manchester City 0-1