Nyt punnitaan Pep Guardiolan Man City: Chelsea, PSG, Liverpool isäntinä viikon sisään

© Kuva: Getty Images

Manchester City on Valioliigan sarjataulukon sijalla sijalla viisi, kun pelattuna on viisi kierrosta. Vaikka piste-ero Chelsean, Liverpoolin ja Manchester Unitedin muodostamaan kärkitrioon on vain kolme pinnaa, ei nykyasetelma voi riittää seuralle. Tähän asti tällä kaudella nähdyn perusteella tilanne voi hyvin pian olla vielä dramaattisesti heikompi.

City pelaa Valioliigaa lauantaina Chelsean vieraana. Vastakkain ovat siis Mestarien liigan edelliset finalistit, ja kiistatta myös yhdet oman pääsarjansa voittajakandidaatit. Managerien osalta historia on erikoinen. Kun Pep Guardiola ei aikanaan Bundesliigassa hävinnyt kertaakaan nykyään Chelseaa luotsaavalle Thomas Tuchelille, ovat osat saarilla vaihtuneet. Tuchel on kaatanut Guardiolan Cityn jokaisessa joukkueiden kolmesta kohtaamisesta.

Viime sunnuntaina City jäi kotonaan Etihadilla maalittomaan tasapeliin alakastiin selkeästi veikkaillun Southamptonin kanssa – ja sai aikaan vain yhden laukauksen kohti Alex McCarthyn vartioimaa maalia. Kauden avausottelussaan se hävisi Tottenhamille.

Toisaalta manchesterilaiset ovat muun muassa voittaneet alkusyksystä sekä Arsenalin että Norwichin maalein 5-0, ja tehneet kuusi maalia RB Leipzigin verkkoon.

Lauantain Chelsea-pelin jälkeen Guardiola joukkoineen voi olla joko helpottunut tai entistä ahdistuneempi, mutta aikaa tuudittautua oikeastaan mihinkään sillä ei ole. Jo tiistaina edessä on Pariisin reissu Mestarien liigassa; PSG tuskin päästää joukkuetta helpolla. Jälleen riippumatta tuon ottelun tuloksesta, homma jatkuu kolmannella perättäisellä vierasottelulla, tällä kertaa Anfieldilla saman viikon sunnuntaina. Liverpoolin kotikenttä ei ole ollut Citylle se kaikkein mieluisin vierailtava viime kausilla.