Manchester United käänsi Juventuksen hukatut tilanteet hyödykseen – tappioasemasta viimehetkillä voittoon

© Kuva: Getty Images

Manchester United lähti hakemaan kostoa Juventuksesta keskiviikko-illan tiukassa Mestarien liiga -kamppailussa. Ottelu oli täysin italialaisten hallinnassa aina pelin loppuhetkille saakka, kunnes manchesterilaiset nousivat taka-asemasta dramaattiseen 2-1-voittoon.

Aivan kuten viimeksikin, molemmat joukkueet lähtivät otteluun ykkösmiehistöillään. Romelu Lukaku jäi tosin ottelusta paitsi lihasvamman takia, kun taas Jesse Lingard nousi Unitedin avaukseen vasta viidettä kertaa tällä kaudella.

Ottelu lähti käyntiin Juventuksen vahvalla pallonhallinnalla. United vetäytyi omalle puoliskolleen heti ottelun alussa, minkä myötä Juventus myös loi pelin ensimmäiset maalintekotilanteet. Paulo Dybala ja Cristiano Ronaldo – jotka yhdessä tehtailivat viime kohtaamisen ainoan maalin – muistuttivat United-puolustusta vaarallisuudestaan jo viiden peliminuutin jälkeen. Dybala chippasi pallon nätisti manchesterilaisten puolustuslinjan ylitse, mutta Luke Shaw ehti juuri ja juuri Ronaldon volleyn tielle rangaistusalueen sisällä.

Juventus ei kuitenkaan onnistunut pääsemään selkeille maalintekotilanteille vielä ensimmäisen 25 minuutin aikana, mikä varmasi tyydytti José Mourinhoa.

Juventus pääsi kuitenkin testaamaan David De Gean otteita muutamaan otteeseen reilun puolen tunnin pelin jälkeen. Juan Cuadradon keskitys kimposi uhkaavasti maalia kohden Nemanja Maticin jaloista, mutta De Gea oli maalillaan valppaana ja piti pallon ulkona.

Lisää oli tulossa, kun Sami Khedira ohjasi Ronaldon matalan keskityksen pilkun tienoilta kohden vasenta alakulmaa. Unitedin onneksi saksalaiskeskikentän laukaus osui kuitenkin tolppaan.

Juventuksen pallollinen dominointi kasvoi ensimmäisen puoliajan lopulla entisestään, mutta United sinnitteli jakson loppuun saakka ja piti kotijoukkueen nollilla.

Kumpikaan joukkue ei tehnyt tauon aikana vaihtoja, ja toinen puoliaika jatkui hyvin samalla tavalla kuin ensimmäinenkin. Juventus jatkoi kovaa painostustaan, ja United puhalteli jälleen helpotuksesta kun Dybala ampui tulisen laukauksen rangaistusalueen reunalta ylärimaan.

Vierasjoukkueen puolustus ei kuitenkaan kestänyt 65 peliminuuttia pidemmälle, kun Cristiano Ronaldo avasi viimein maalitilinsä tämän kauden Mestarien liigassa. Leonardo Bonucci pelasi upean pallon puolesta kentästä Unitedin puolustuslinjan ylitse, ja täydellisesti juoksunsa ajoittanut Ronaldo laukoi pallon suoraan ilmasta De Gean ohitse maaliin. Entinen Unitedin pelaaja tuuletti maaliansa riehakkaasti, mutta pyyteli sitä kuitenkin manchesterilaisfaneilta käsimerkein ja nöyrin elein anteeksi.

Juventus ei lähtenyt maalinsa jälkeen peruuttelemaan, vaan lisäsi vain tuulta purjeisiin. Italialaisjoukkueen heikko viimeistely kuitenkin jatkui, kun Miralem Pjanic tuhlasi kaksi mahtavaa maalintekopaikkaa vain hetkeä myöhemmin.

75 peliminuutin jälkeen myös Cuadradolla oli avopaikka upottaa pallo toistamiseen De Gean selän taakse, mutta kolumbialaishyökkääjä ampui pallon noin kymmenen metrin päästä yli maalin.

Mourinho reagoi tilanteeseen vaihtamalla Marouane Fellainin, Juan Matan ja Marcus Rashfordin kehiin, ja yhtäkkiä homma alkoikin sujumaan. Vierasjoukkue painosti nyt Juventusta aivan ottelun viimeminuuteilla.

Neljä minuuttia ennen päätösvihellystä, entinen Juventus-tähti Paul Pogba voitti vieraille vapaapotkun juuri rangaistusalueen rajalta. Mata astui itsevarman oloisesti pallon taakse, ja painoi upean vasemman jalan laukauksen verkon perukoille. Wojciech Szczęsnyotti otti ennenaikaisen askeleen väärään suuntaan, eikä mahtanut espanjalaistaiturin vedolle yhtikäs mitään.

Ottelun ilme oli nyt aivan erilainen ja United voitti jälleen vapaapotkun kentän vasemmalta laidalta. Ashley Youngin keskitys lensi kaikkien pelaajien läpi aina maalin takatolpalle saakka, missä Szczęsny ei onnistunut nyrkkeilemään palloa tiehensä, vaan löi sen suoraan Bonuccia päähän, mistä se kimposti vielä Alex Sandron kautta verkon perukoille.

Unitedilla oli tuuria mukana, mutta heidän 2-1-johto oli nyt tosiasia. Juventuksella oli vielä neljä lisäminuuttia aikaa löytää tasoitus, mutta ottelu Torinossa päättyi kuin päättyikin Manchester Unitedin dramaattiseen vierasvoittoon. Kyseessä oli Juventuksen koko kauden ensimmäinen häviö.

Neljän ottelun jälkeen Juventus on yhä lohkon paalupaikalla yhdeksällä pisteellä. United on heitä kuitenkin vain kaksi pistettä jäljessä, sekä kaksi pistettä edellä Valenciaa.


MAKU VOITTOON | NAPPAA JÄTTIKERROIN 30.00

1. Avaa pelitili Betsafelle ja talleta.
2. Lyö vähintään 1€ veto Makwanin voitosta.
3. Jos Maku voittaa, saat 30€ bonusrahaa vetovoittosi lisäksi!