Näkökulma: Manchester Unitedin johdon ja kannattajien katsottava totuutta silmiin

© Kuva: Getty Images

Aloitetaan kehuilla.

Manchester United tarjosi keskiviikkona unohtumattoman jalkapalloillan, kun Paris Saint-Germain tippui vierasmaalisäännön turvin yhteisluvuin 3–3.

United jatkaa Mestarien liigan puolivälieriin huumassa. Jopa Sir Alex Ferguson ja Eric Cantona saapuivat pukukoppiin juhlimaan. ”Glory Glory, Man United”, kaikui Pariisin illassa.

PSG floppasi pahasti

Manageri Ole Gunnar Solskjær ansaitsee kunnian ottelusuunnitelmastaan. United piti pallon vain 28-prosenttisesti ja antoi aloitteen isännille. United laukoi kohti maalia neljä kertaa ja teki kolme maalia. 

PSG taas floppasi pahasti. Joukkue lahjoitti Unitedille keskiviikkona kolme maalia. PSG tarjoili Romelu Lukakulle läpisyötön aikaiseen johtomaaliin. Maalivahti Gianluigi Buffon tiputti Lukakulle vielä avausjaksolla paluupallon. Presnel Kimpembe käänsi viime hetken rangaistuspotkuun johtaneessa tilanteessa selkänsä. Vastaavasta tempusta saisi Englannin alasarjoissa pikapotkut.

PSG pysähtyi täysin Unitedin muuriin. United jopa vei niukasti xG-maaliodottamat (1,3-1,6), kun PSG ei saanut vieraiden 5–4–1-puolustusmuotoa auki. PSG ajautui heikoille viimeistelyalueille. 

Unitedin pelaajamateriaali huipputasoa

Samalla on hyvä muistuttaa tosiasioista. Manchester United ylsi viime kaudella Valioliigan kakkoseksi. Joukkueen pelaajamateriaali on huipputasoa. United pärjää vertailussa Valioliigan jokaiselle joukkueelle.

Solskjær on kantanut vastuun Old Traffordilla reippaat kaksi kuukautta. Tämä on johtanut täydelliseen suunnanmuutokseen: José Mourinho voi seurata katkerasti, kun norjalainen repii portugalilaisen moittimalla joukkueella tuloksia. 

Samalla Manchester Unitedin johdon ja kannattajien on katsottava totuutta silmiin. Punaisilta paholaisilta puuttui eilen kymmenen pelaajaa loukkaantumisten vuoksi. Solskjær on myöntänyt, että hän on nostanut merkittävästi rasitustasoja. Solskjær on ajanut joukkueen tähän tilaan.

Mitä Mancester United haluaa?

Old Traffordilla on nyt aika kysyä, riittääkö tämä? Riittääkö se, että United pelaa altavastaajan lailla ja nojaa tuuriin? Riittääkö se, että Lukaku joutuu valumaan ottelun loppuhetkillä toppariksi?

Solskjær on nyt näyttönsä antanut. Unitedin johdon on päätettävä, mihin suuntaan maailman rikkaimpiin kuuluva seura suuntaa jatkossa.

Kun Solskjær palkattiin, puhuttiin paluusta Unitedin tyyliin. Karu tosiasia on, että Solskjær parkkeerasi keskiviikkona rehellisen bussin. Mourinho sai kuulla vastaavista tempuista, mutta Solskjær on seuran mies ja ikoni. Se, mikä raivostutti ennen faneja, kelpaa nyt mukisematta Old Traffordilla.

Harva muistaa, että Mourinho istui vielä penkin päässä, kun Juventus kaatui marraskuussa Torinossa luvuin 2–1. United piti pallon tuolloin 45-prosenttisesti. Keskiviikkona nähtiin huomattavasti passiivisempi United.

Solskjær on tehnyt paljon hyvää. Hän on onnistunut lyhyen tähtäimen tehtävässä. Manchester Unitedin nostaminen seuraavalle tasolle on aivan eri asia.

Lue myös

Eero Laurila
Twitter: @eerolaurila


400% bonus vedonlyöntiin: Talleta 10€ ja saat 50€ pelirahaa!

  1. Avaa pelitili Betsafelle alapuolen napista.
  2. Talleta 10€.
  3. Talletuksen jälkeen saat 50€ pelirahaa.