Manchester United päätyi torstaina belgialaisen Club Bruggen vieraana 1-1-tasapeliin Eurooppa-liigan ensimmäisellä pudotuspelikierroksella.

Manchester United

@ManUtd
🚨 TEAM NEWS 🚨

Ole makes 6️⃣ changes to our team for tonight’s game!

#MUFC #UEL

United otti jo varhain pallonhallinnan itselleen, mutta sillä oli vaikeuksia päästä maalipaikoille. Myös Bruggen hyökkäykset olivat harvassa, mutta se siirtyi johtoon heti ensimmäisestä maalintekoyrityksestään.

Maalivahti Simon Mignolet antoi vajaan vartin kohdalla pitkän avauksen Emmanuel Dennisille. Hänellä oli vastassa Diogo Dalot ja Brandon Williams, joista kumpikaan ei mennyt palloon kiinni. Niinpä nigerialaiskärki kipitti heiltä karkuun ja nosti pallon ensimmäisellä kosketuksellaan yli United-vahti Sergio Romeron, joka tuli rangaistusalueen ulkopuolelle vastaan. 1-0.

1 - Simon Mignolet is the first goalkeeper to provide an assist in the Europa League since Guilherme for Lokomotiv Moscow against Sporting Lisbon in September 2015. Launch.

Unitedin onneksi myös Bruggelle sattui kohtalokas kömmähdys. Ottelua oli takana 35 minuuttia, kun Maxim De Cuyper heitti pallon sivurajalta Brandon Mechelelle, joka epäröi haltuunottonsa kanssa siinä määrin, että Anthony Martial pääsi väliin. Ranskalaishyökkääjä karkasi läpiajoon, jonka päätteeksi hän sijoitti pallon verkkoon. 1-1.

Brugge joutui tekemään ensimmäisen vaihtonsa heti toisen jakson alussa. Avauspuolikkaalla kovia kokenut Eder Balanta teki 46. minuutilla tilaa Ruud Vormerille.

Jälkimmäisellä puoliskolla pallonhallinta jakautui tasaisemmin joukkueiden välille, mutta konkreettiset maalintekopaikat olivat yhä vähissä.

Brugge rakenteli vartti ennen päätösvihellystä tuhannen taalan paikan pilkun tietämille Odilon Kossounoulle, mutta puolustajan laukaus epäonnistui täysin.

Manchester Unitedin vaihtopelaajat toivat vieraiden pelaamiseen runsaasti lisää virtaa, mutta kaivattu voittomaali jäi uupumaan.

Toinen osaottelu pelataan ensi viikon torstaina Old Traffordilla. Otteluparin voittaja etenee kilpailussa 16 parhaan joukkoon.