Ole Gunnar Solskjær myöntää: Manchester Unitedin siirtoikkuna ei ole sujunut suunnitellusti

© Kuva: Getty Images

Manchester Unitedin manageri Ole Gunnar Solskjær myöntää, ettei seuran siirtoikkuna ole sujunut suunnitellusti.

United aloittaa tänään, lauantaina, kautensa Valioliigassa kotiottelulla Crystal Palacea vastaan, mutta isäntien joukkueeseen on ilmestynyt kesän aikana vain yksi uusi pelaaja, Ajaxista 40 miljoonalla eurolla hankittu keskikenttäpelaaja Donny van de Beek.

Siirtoikkunan surkeimmin varjeltu salaisuus on, että United on Englannin maajoukkueen ja Borussia Dortmundin laitahyökkäjän Jadon Sanchon perässä, mutta saksalaisseura vaikuttaisi pitävän kiinni tähtipelaajastaan.

Dortmundin urheilutoimenjohtaja Michael Zorc ilmoitti viime kuussa, että Sancho, 20, jää täksi kaudeksi Saksaan ja sanoi päätöksen olevan ”lopullinen”. Dortmund olisi halunnut mahdollisen siirron toteutuvan ennen kuin joukkue lähti harjoitusleirilleen Sveitsiin.

Lehtitietojen mukaan Manchester United etsii parhaillaan vaihtoehtoja Sancholle ja pyrkii kaventamaan nykyjoukkuettaan luopumalla joistain pelaajista, mutta kumpikin tehtävä on osoittautunut toistaiseksi vaikeaksi.

– Välillä asiat eivät suju suunnitellusti. Elämässä ei mennä vain suoraan eteenpäin. Välillä asioita tapahtuu. Siirtoikkunaa on vielä muutama viikko jäljellä. Saamme ehkä hankittua jonkun, kommentoi Solskjær perjantaina lehdistötilaisuudessa ESPN:n mukaan.

Van de Beek, 23, on toistaiseksi Unitedin ainoa vahvistus kuluvassa siirtoikkunassa. Kuva: Getty Images

– Teen töitä seuran kanssa ja he tietävät, mitä minä koen tämän joukkueen tarvitsevan. Katsotaan saammeko, vahvistettua nykyistä ryhmäämme.

Kansainvälinen siirtoikkuna sulkeutuu 5. lokakuuta, ja Valioliigan ja Englannin alempien sarjatasojen välillä saa tehdä siirtoja vielä lokakuun 16. päivään asti. Solskjær sanoi, että hän haluaisi mahdolliset tulokkaat mukaan harjoituksiin mahdollisimman pian, muttei näe sitä yksiselitteisesti negatiivisena asiana, jos pelaajia hankitaan vasta siirtoikkunan viime metreillä.

– Pelaajien kanssa haluaa aina mahdollisimman paljon aikaa. Minusta viime kausi tosin osoitti, että hyvät pelaajat voivat sopeutua ja päästä joukkueeseen nopeasti. Harry [Maguire] tuli meille todella myöhään siirtoikkunassa, ja hänellä oli mahtava vaikutus joukkueen suorituksiin.

Solskjærin mukaan Unitedilla on tarkat kriteerit haluamilleen pelaajille, eikä heidän hankkimisensa ole helppoa varsinkaan koronapandemian aikana.

– Koronaviruksen vaikutusta ei voi sivuuttaa. Minusta se on todella muuttanut siirtomarkkinat. Se on jyllännyt enemmän tai vähemmän sinä aikana, kun neuvottelut ehkäpä yleensä tapahtuvat.

– Haluan tänne pelaajia, joiden kanssa me haluamme työskennellä ja jotka haluavat olla täällä.

– Ensinnäkin tarvitaan laatua kentälle. Pelaajan on sovittava myös luonteeltaan tänne, ja jos todella haluaa tänne, niin pitää osoittaa, että haluaa tänne. Se on todella tärkeää meille joukkueena.

– Me pidämme silmällä pientä ryhmää pelaajia, jotka voivat kehittää joukkuettamme. Katsotaan, mitä saamme aikaan. He [seurajohto] tekevät kovaa töitä ja tiedän heidän tekevän kovaa töitä.


JUVENTUS – BARCELONA
25€ LIVEVETO

1. Avaa pelitili Betsafelle.
2. Talleta vähintään 20€ ja aktivoi 100% talletusbonus.
3. Saat pelitilillesi heti Juventus – Barcelona otteluun 25€ ilmaisen livevedon.