Manchester United nappasi tärkeän 3-2-voiton Sheffield Unitedista torstai-iltana.

Man Unitedia on parjattu läpi kauden, mutta niin vain rästipelinsä voittaessaan joukkue nousee Valioliigassa toiseksi. Silloin eroa sarjakärki Liverpooliin olisi kaksi pistettä.

Liverpool ja Manchester City ovat parina viime vuonna olleet niin ylivoimaisia, että harva osasi tämän kauden alla ajatella vallan vaihtuvan. Nyt sarja on kuitenkin hyvin tasainen. Liverpool toki johtaa, muttei kovin suurella erolla. City taas konttaa sijalla yhdeksän, joskin sekin rästipelinsä voittamalla nousisi viiden pisteen päähän kärjestä.

Kovin moni ei olisi kauden alla veikannut Man Unitedia mestariksi. Nyt legendaariset Paul Scholes ja Michael Owen ovat kuitenkin sitä mieltä, että United voi mestaruuden voittaa.

– Jos 9-10 pelaajaa pysyy terveenä seuraavan 26 ottelun ajan, he taistelevat mestaruudesta. He ovat löytäneet mielenkiintoisen tavan pelata jalkapalloa, Scholes sanoi Amazon Prime Sportille.

– 4-2-3-1-muoto sopii joukkueelle erittäin hyvin. [Bruno] Fernandes ruokkii kymppipaikalta [Anthony] Martialia, [Marcus] Rashfordia ja [Mason] Greenwoodia. Kuinka fantastista? Siinä on joukko Euroopan nopeimpia ja parhaita viimeistelijöitä, kunhan heidät vain saadaan maalipaikoille.

Owen oli samoilla linjoilla Unitedin mahdollisuuksien suhteen.

[readmore from=Manchester-United]

– Kyllä he voivat voittaa [Valioliigan tällä kaudella]. Muutama joukkue taistelee mestaruudesta. Ainoa keino Man Unitedille taistella mestaruudesta on se, että parhaat pelaajat saadaan pidettyä kentällä, Owen sanoi.

Sekä Scholes että Owen ovat sitä mieltä, että Paul Pogbaa pitää saada hyödynnettyä.

– Pallonhallinnan saaminen Pogban ja [Nemanja] Maticin avulla on haastavaa. Heidän täytyy saada kontrolli joukkueelle, Fernandes tarvitsee heitä avukseen. Kun he saavat pelin hallintaansa, homma toimii, Scholes sanoi.

– Mestaruutta ei voiteta, jos Pogba ja Fernandes ovat katsomossa. Heidän on pelattava. Ole Gunnar Solskjærin on ratkaistava, miten Pogba, Fernandes ja Rashford voivat pelata samaan aikaan, Owen sanoi.

LUE MYÖS: