Liverpoolin ja Man Unitedin kärkikamppailu keräsi ”satoja” valituksia värisokeilta faneilta – ”Tätä tapahtuu jatkuvasti”

© Kuva: Getty Images

Liverpoolin ja Manchester Unitedin välinen kärkikamppailu keräsi sunnuntai-iltana ”satoja” valituksia värisokeudesta kärsiviltä kannattajilta, ESPN uutisoi.

Iso-Britanniassa sijaitsevan Colour Blind Awarness -organisaation mukaan värisokeat kannattajat eivät pystyneet seuraamaan peliä kunnolla, koska Manchester Unitedin harmaanvihreisiin pukeutuneita pelaajia oli mahdoton erottaa punanuttuisista Liverpool-tähdistä Anfieldin kirkkaan vihreältä nurmelta.

Organisaation toimitusjohtaja Kathryn Albany-Wardin mukaan kyseessä ei ollut ensimmäinen kerta, kun värisokeiden fanien on ollut hankala erottaa valioliigajoukkueita toisistaan niiden peliasujen takia.

– Tätä tapahtuu jatkuvasti. Meillä on ollut huono vuosi. Saimme valituksia Southampton vastaan Sheffield United -ottelusta ja nyt Liverpool vastaan Manchester United -ottelusta. Näitä on tullut kuormittain, Albany-Ward kertoi ESPN:lle.

LUE MYÖS: Mark Clattenburg: Tuomarivirhe pelasti Manchester Unitedin Liverpoolin läpiajolta – ”Olisi pitänyt odottaa”

– Sunnuntaina saimme enemmän valituksia peliasuista kuin koskaan aiemmin. Niitä tuli satoja. Käytimme koko maanantaiaamun niiden keräämiseen. Se on todella yleinen ja iso ongelma, sillä yksi kahdestatoista ihmisestä kärsii siitä.

ESPN:n mukaan Valioliiga käyttää erillistä tietokoneohjelmaa varmistaakseen, että kaikkien otteluiden joukkueet erottuvat kentällä toisistaan. Manchester Unitedia huomautettiin mahdollisesta ongelmasta tiettävästi 10 päivää ennen sunnuntain peliä, mutta Valioliiga pyysi sitä vaihtamaan vain vihreät sukat valkoisiin sukkiin.

– Valioliiga reagoi. Se huomauttaa seuroja etukäteen, kun peliasut saattavat sekoittua keskenään. Tiedän sen, koska olin heihin juuri yhteydessä. Valioliiga kertoi Unitedille tästä ongelmasta, mutta heidän ratkaisunsa (pelkkien sukkien vaihtaminen) ei ollut riittävä, Albany-Ward jatkoi.


Näin saat 20 vapaapeliä

Et tarvitse omaa talletusta

  • Avaa pelitili Kalevala Kasinolle.
  • Valitse suosikkipeli Reactoonz ja pelaa 20 vapaapeliä ilman omaa talletusta!
  • Lisäksi tarjolla huikea 325€ bonus.