Lehti: Man Unitedia saatetaan rangaista pistevähennyksellä – näin lukee Valioliigan säännöissä

© Kuva: Getty Images

Manchester Unitedia saatetaan rangaista pistevähennyksellä seuran omien kannattajien aiheuttaman ottelusiirron takia.

Sekä Valioliiga että Englannin jalkapalloliitto FA tutkivat parhaillaan United-kannattajien sunnuntaista joukkomielenosoitusta seuran omistajia vastaan. Sadat raivostuneet fanit murtautuivat Old Traffordin sisälle ja protestoivat pitkän aikaa kentällä.

Man Unitedin ja Liverpoolin välisen ottelun alkamisaikaa päätettiin ensin viivästyttää, mutta lopulta koko ottelu peruttiin sunnuntai-illan osalta turvallisuushuolien vuoksi. Pelaajat ja valmentajat eivät missään vaiheessa päässeet edes Old Traffordille saakka.

KATSO MYÖS: Old Trafford täydessä kaaoksessa – protestoivat kannattajat murtautuivat kentälle

The Daily Mailin mukaan Valioliigan säännöissä kerrotaan, että seuraa voidaan rangaista pistevähennyksellä silloin, kun se ei onnistu takaamaan pelaajien ja henkilökunnan turvallisuutta, tai turvallista saapumista ja poistumista stadionilta.

FA:lla on myös oikeus useisiin eri sanktioihin, kuten kilpailusta poistamiseen ja stadioneiden sulkemiseen, minkä lisäksi se voi vaatia esimerkiksi ottelusiirron takia menetettyjen TV-tulojen korvaamista ja muita sakkoja.

Sekä Valioliiga että FA keskustelevat parhaillaan Manchester Unitedille ja paikallisille viranomaisille saadakseen selvyyden siitä, mitä sunnuntai-iltapäivänä tapahtui ja kuka ottelun lykkäämisestä on vastuussa. Kamppailun uutta ajankohtaa ei ole vielä löyty lukkoon.

Manchester United on parhaillaan 13 pistettä Manchester Cityn alapuolella Valioliigan sarjataulukon toisella sijalla. Mahdollisuudet mestaruuteen ovat lähes olemattomat, mutta potentiaalinen pistevähennys voisi vaikeuttaa sen tehtävää selviytyä ensi kauden Mestarien liigaan. Unitedilla on tällä hetkellä 11 pisteen ero viidennellä sijalla olevaan Tottenhamiin.

LUE MYÖS:


PÄIVÄN VIHJE: MANCHESTER UNITED – LEICESTER

Leicesterin loppukauden ohjelma on hurja! Onko Kelechi Iheanachosta Manchester Unitedin kaatajaksi?