Ei Harry Kane eikä Erling Braut Håland – Manchester United on nyt tämän hyökkääjän kintereillä

© Kuva: Getty Images

Manchester United etsii siirtomarkkinoilta uutta hyökkääjää. Ostoslistan kaksi kärkinimeä ovat Tottenhamin Harry Kane ja Borussia Dortmundin Erling Braut Håland.

Tällä hetkellä näyttää kuitenkin siltä, että United ei tule saamaan kumpaakaan näistä. Mikäli Kane lähtee Tottenhamista, on hänen todennäköisin määränpäänsä Manchester City. Hålandin perässä on läjäpäin huippuseuroja ympäri Eurooppaa ja siirto Chelseaan näyttää todennäköisimmältä.

Voi toki olla, että United näistä vielä jomman kumman mottipäisellä nappaa, mutta kuten todettu, tällä hetkellä se näyttää epätodennäköiseltä. Juuri siitä syystä manchesterilaisleirissä on jo käännetty katseet muihin vaihtoehtoihin.

MEN:n mukaan Ruotsin maajoukkuehyökkääjä Alexander Isak herätti kuin varkain Unitedin kiinnostuksen EM-kisojen avausottelussa Espanjaa vastaan. Man United tarkkaili ottelussa espanjalaistoppari Pau Torresia, joka löytyy niin ikään manchesterilaisten ostoslistalta.

21-vuotias Isak loisti ottelussa ja teki vaikutuksen United-leiriin. Täysin uusi tuttavuus Isak ei manchesterilaisseuralle ollut, sillä ruotsalaishyökkääjä pelasi kuluneella kaudella Real Sociedadin riveissä kahdessa Eurooppa-liigan ottelussa Unitedia vastaan.

Kesällä 2019 Borussia Dortmundista Real Sociedadiin siirtynyt Isak teki kuluneella kaudella lopullisen läpimurtonsa, kun hän onnistui La Ligassa peräti 17 kertaa maalinteossa. Lukema oikeutti maalipörssin kuudenteen sijaan.

Isakin sopimus Real Sociedadin kanssa ulottuu kesään 2024 asti. Hänen markkina-arvonsa on Transfermarktin mukaan 40 miljoonaa euroa, mutta siirtyessään isompiin ympyröihin tulee siirtosumma takuulla olemaan suurempi.