Suomen A-maajoukkuehyökkääjä Marcus Forss palasi lauantaina maalin makuun, kun hän auttoi Brentfordin 5-0-voittoon Prestonia vastaan Englannin Mestaruussarjassa.

Forss teki Brentfordin toisen maalin, kun peliä oli takana 26 minuuttia. Mads Roerslev keskitti pallon matalana maalille, eikä 21-vuotias turkulainen viimeistelyssään erehtynyt.

Murskaavan voiton jälkeen Forss sai isoja kehuja valmentajaltaan Thomas Frankilta, joka oli nostanut Huuhkajien huippulupauksen vasta neljättä kertaa avaukseen tämän kauden Mestaruussarjassa.

– Forss on todella lahjakas ja lupaava hyökkääjä. Olemme todella iloisia, että hän on osa tätä seuraa. Sen takia teimme pitkän sopimuksen hänen kanssaan, Frank totesi BBC London Sportille.

Samalla Frank myönsi, miten vaikea hänen on ollut peluuttaa Forssia keskushyökkääjän tontilla, jossa maalipörssin ykkösnimi Ivan Toney tekee loistavaa jälkeä viikosta toiseen.

Artikkeli jatkuu kuvan jälkeen.

Ivan Toney on tehnyt 29 maalia 38 avaukseen tämän kauden Mestaruussarjassa. Forss on avannut vain neljä peliä ja onnistunut maalinteossa kuudesti. Kuva: Getty Images

– Minulla on suuri luotto Marcukseen, jatkoi Frank.

– Ainut ongelma – minkä takia olen yrittänyt peluuttaa häntä hieman enemmän laidalla – on se, että hän pelaa liigan parhaan hyökkääjän (Toneyn) takana. Hänen on siksi hankala saada tarpeeksi peliminuutteja.

– Tänään hänet kannatti kuitenkin ehdottomasti laittaa avaukseen.

Brentford on voittonsa myötä sarjataulukon kolmannella sijalla. Sillä on vielä yhdeksän pistettä matkaa Watfordin hallitsemaan kakkossijaan, josta myös Swansea käy tällä hetkellä kovaa taistelua.

[readmore from=Teemu-Pukki]

Frank näkee Brentfordin saumat automaattiseen sarjanousuun oikeuttavaan kakkossijaan ohuina, sillä se vaatisi Watfordilta useamman kompastumisen.

– Saammeko Watfordia kiinni? Kyse on ensinnäkin siitä, pystymmekö suoriutumaan jatkossa samalla tavalla kuin tänään. Teemme mitä pystymme näissä viimeisessä kuudessa pelissä, totesi tanskalaisluotsi lehdistölle.

– Luomme maalipaikkoja ja olemme todella vaarallisia hyökkäyspäässä. Meidän on vain jatkettava suoriutumista samalla tasolla ja katsottava, mihin asti se riittää. Heidät on vaikea saada kiinni, mutta kakkossijan menettäminen on täysin Watfordin omissa käsissä.