Michael Owen: Marcus Rashfordista ei ole aidoksi maalintekijäksi – ”Häneltä puuttuu tappajan vaisto”

© Kuva: Getty Images

Entisen Valioliigan huippuhyökkääjän Michael Owenin mielestä Manchester Unitedin Marcus Rashford ei omaa todellisen maalintekijän vaistoa.

Romelu Lukakun siirryttyä tänä kesänä Internazionaleen Rashford on saanut itselleen täyden vastuun punapaitojen piikkipaikalla. Owenin mielestä Rashfordin omat tavoitteet eivät kuitenkaan sisällä kylmäveristä maalien mättäämistä.

– En usko että maalien tekeminen on se mitä hän himoitsee, kun hän menee iltaisin nukkumaan, Owen kertoi omaelämäkerrassaan Rebootissa.

– Minusta hän keskittyy lähinnä kokonaissuorittamiseen, takoen maaleja, maalisyöttöjä, kaikkea. Hän on kokonaisuudessaan minua parempi pelaaja. Hänellä on mahtava kosketus ja sellaista taituruutta mitä minulla ei koskaan ollut. Mutta häneltä puuttuu tappajan vaisto, se mikä minulla aikanaan oli.

– Olin yksinkertaisesti pakkomielteinen. Pelaajat kuten Robbie Fowler, Sergio Agüero, Harry Kane – he ovat kaikki pakkomielteisiä maalien suhteen. En usko että hän [Rashford].

Owenin mielestä maalintekijän vaistoa ei voi myöskään suoranaisesti opettaa.

– Viimeistelytaitoja voi ehdottomasti parantaa, mutta en usko että voit parantaa vaistoasi. Tiedän ettei Rashford ollut kärkimies pienempänä. Hän halusi aina pelata laidalla tai kymppiroolissa.

– Se ei koskaan ollut hänen tahtonsa [pelata piikissä]. Hän oli aina boksin ulkopuolella. Hän tulee aina tekemään hyvän määrän maaleja ja hän on mahtava talentti, mutta kun mainitsee esimerkiksi Agüeron, hänen kylmäverisyytensä ja jatkuvat ajatukset maaleista, en usko että hänellä on sitä.

Rashford, 21, on tehnyt 47 maalia 174 otteluun Manchester Unitedin ykkösjoukkueessa. Maalisyöttöjä englantilaiskärki on antanut 27 kappaletta.

Lähde: The Telegraph

Kertoimet ottelulleManchester United - Watford23.02.2020