Manchester Unitedin hyökkääjä Marcus Rashford on saanut viime aikoina kuraa niskaansa kehnojen erikoistilanteidensa takia, mutta keskiviikkona hän loksatti leuat auki voittomaalillaan Chelseaa vastaan liigacupin neljännellä kierroksella (lue otteluraportti).

Ottelu oli tilanteessa 1-1, kun Rashford asteli pallon taakse 73. minuutilla ja pamautti pelivälineen vapaapotkusta upealla laukauksella ylänurkkaan.

Manchester United

@ManUtd
I mean... it's just ridiculous really, isn't it? 🤯

#MUFC @MarcusRashford

United eteni maalin ansiosta puolivälieriin, joissa se kohtaa Kakkosliigassa pelaavan Colchester Unitedin.

Rashford oli Transfermarktin mukaan aiemmin urallaan onnistunut maalinteossa suoraan vapaapotkusta kolme kertaa, mutta edellinen kerta oli jo noin kymmenen kuukautta sitten. Siihen väliin mahtui monta epäonnistunutta yritystä, joista Rashford sai naureskeluakin osakseen.

[readmore from=Liigacup]

Hän teki keskiviikkona myös Unitedin ensimmäisen maalin, joka syntyi pilkulta. Rashfordin rangaistuspotkutkin ovat joutuneet naurunaiheeksi, sillä hän on tyrinyt niitä tällä kaudella jo kaksi kappaletta. Keskiviikkona hän onnistui täplältä kolmatta kertaa tällä kaudella.

Rashfordilta kysyttiin hänen vapaapotkumaalistaan Sky Sportsin haastattelussa, mutta 22-vuotispäiviään tänään, torstaina, viettävä hyökkääjä vastasi vaatimattomasti.

– Aina kannattaa kokeilla, koska jos saa pallon nousemaan ja muurin yli, on mahdollisuus tehdä maali. Se on maalivahdille vaikeaa.

– Joukkueen pitää vain seurata se loppuun saakka, koska maalivahti saattaa pudottaa pallon. Minä näen sen vain mahdollisuutena tehdä maalin ja parhaani.

Manchester Unitedin managerille Ole Gunnar Solskjærille tuli Rasfordin vapaapotkumaalista mieleen Juventuksen portugalilaistähti Cristiano Ronaldo, joka veteli samanlaisia Unitedissa vuosina 2003-2009 ennen siirtoaan Real Madridiin.

– Se oli todella cristianomainen. Pojalla on rautaiset hermot. Hän ampui pilkun ongelmitta ja sitten vielä pallon tuolla tavalla ja voitti meille pelin. Fantastista!

Cristiano Ronaldon vapaapotkuja edeltävä asento oli tuttu näky Manchester Unitedin peleissä. Kuva: Getty Images

Solskjær vitsaili, että Rashfordin pitäisi keskittyä myös yksinkertaisten maalien tekemiseen.

– Hän tekee liikaa töitä sen eteen. Olen aina yrittänyt saada hänet tekemään yksinkertaisia maaleja maalin edustalta ja olemaan rangaistusalueen sisällä. Hän tekee aina mahtavia maaleja.

Chelsean managerin Frank Lampardin mukaan hänen joukkueensa olisi ansainnut ottelusta enemmän, mutta hänkin antoi kunniaa Rashfordin voittomaalille.

– Ensimmäisellä puoliajalla ei ollut juurikaan maalintekopaikkoja. Toisella jaksolla osoitimme sitä energiaa, jota halusimmekin. Loimme paikkoja ja hallitsimme peliä.

– Se oli uskomaton maali, sille ei mahtanut mitään. Meistä tuntui siinä vaiheessa, että tulemme voittamaan pelin.