Man Unitedin akatemiapäällikkö ylistää Marcus Rashfordin osoittamaa esimerkkiä: ”Se on paljon voimakkaampi side”

© Kuva: Getty Images

Manchester Unitedin akatemiapäällikkö Nick Cox uskoo Marcus Rashfordin olevan täydellinen esimerkki seuran junioreille. 22-vuotias Unitedin oma kasvatti on herättänyt kunnioitusta seuran organisaatiossa.

Rashford on iskenyt 200 edustusjoukkueessa pelaamaansa otteluun 69 maalia. Englannin maajoukkuehyökkääjän maine kantaa myös kentän ulkopuolelle.

Rashford on auttanut korona-aikana ruokkimaan vähä-osaisia lapsia ja näyttänyt esimerkkiä seuraavalle sukupolvelle. Nuorukaisen taistelu on herättänyt ihailua ympäri maata.

Rashfordin kampanjoinnin ansiosta brittihallitus jakoi lapsille ilmaisen kouluruokailun myös kesälomalla. Ruokalipukkeita pääsi hyödyntämään noin 1,3 miljoonaa lasta.

Rashford sai myös hienon tunnustuksen, kun hänet nimitettiin tällä viikolla brittiläisen imperiumin jäseneksi (MBE).

– Marcuksella on ollut aina hieno perhe ympärillä. Hän on valinnut ystävänsä hyvin ja ympäröinyt itsensä hyvillä vaikuitteilla jalkapalloseuran ulkopuolella, Cox kehui Sky Sportsille.

– Kyllä hänellä on ollut myös hyviä ja sitoutuneita valmentajia, jotka ovat auttaneet häntä. He ovat kuitenkin olleet vain osana sitä tukiverkkoa.

Akatemia ei ota kunniaa Rashfordin menestyksestä

Cox näkee Rashfordin saavutusten olevan erityisesti hyökkääjän henkilökohtaisen kunnianhimon tuomia ansioita.

– Marcus on ollut itse kaiken keskiössä. Marcus on se, joka on saavuttanut nämä asiat. Hänen henkilökohtainen kunnianhimonsa on auttanut häntä saavuttamaan kaiken.

– Emme voi sanoa akatemian voivan ottaa kunniaa tästä. Oemme tukeneet ihmistä, jota ajaa intohimo ja syvä välittäminen omasta yhteisöstään.

Cox uskoo Rashfordin kasvaneen roolimalliksi orgaanisen prosessin kautta. Erityisesti hyökkääjän esimerkistä ovat hyötyneet häntä muutama vuotta nuoremmat lahjakkuudet.

– Mason Greenwoodilla oli tapana hengailla Marcuksen kanssa. Nyt meillä on muita nuoria, jotka hengasivat Masonin kanssa.

– Jos tukeudut 20 vuotta vanhempaan maailmantähteen, jota et ole ikinä tavannut, kuinka voit löytää yhteyden sen ihmisen kanssa?

– Mutta jos luot suhteen pojan kanssa, joka on vain muutaman vuoden sinua vanhempi, yhteyden saavuttaminen tuntuu paljon mahdollisemmalta. Se on paljon voimakkaampi side. Kyse ei ole wow-efektistä. Se on vain normaalia.


JUVENTUS – BARCELONA
25€ LIVEVETO

1. Avaa pelitili Betsafelle.
2. Talleta vähintään 20€ ja aktivoi 100% talletusbonus.
3. Saat pelitilillesi heti Juventus – Barcelona otteluun 25€ ilmaisen livevedon.