Näistä syistä Martin Ødegaard valitsi Arsenalin – kahdella henkilöllä merkittävä rooli siirrossa

© Kuva: Getty Images

Arsenalin keskikenttä vahvistui keskiviikkona todellisella nimimiehellä, kun pohjoislontoolaisseura tiedotti hankkineensa norjalaispelaaja Martin Ødegaardin loppukauden mittaisella lainasopimuksella Real Madridista.

22-vuotias Ødegaard pelasi viime kauden lainalla Real Sociedadissa ja esiintyi edukseen. Norjalaispelaajalta odotettiin tällä kaudella läpimurtoa Real Madridin ykkösmiehistöön, mutta alkukauden heikohkot otteet ja niitä seuranneen loukkaantumisen myötä vastuu Zinédine Zidanen alaisuudessa jäi vähäiselle.

Mutta miksi Ødegaard valitsi Arsenalin, eikä tuttua ja turvallista Real Sociedadia, joka oli niin ikään kiinnostunut norjalaisesta? Ødegaard paljasti syyt seuravalintaan.

Mikel Arteta oli ratkaiseva tekijä. Puhuin hänen kanssaan ennen tänne tuloa ja pidin hänen ideoistaan, Ødegaard kertoi Arsenalin verkkosivuilla.

– Hän antoi minulle loistavan tunteen ja se oli minulle [seuravalinnan kannalta] tärkeää. Aina kun menet uuteen paikkaan, haluat varmistaa, että se tuntuu hyvältä ja varallesi on tehty suunnitelma.

– Tykkään seurasta ja olen aina tykännyt tavasta, jolla seura haluaa pelata. Mielestäni tämä seura sopii minulle todella hyvin.

Myös Dani Ceballosilla oli näppinsä pelissä Ødegaardin Arsenal-siirtoon. Ceballos on norjalaisen tavoin Real Madridin sopimuspelaaja, joka pelaa tämän kauden lainalla Arsenalissa.

– Dani lähetti minulle viestin eräänä päivänä ja hänellä oli vain hyvää sanottavaa seurasta, managerista ja kaikesta. Myös se oli minulle tärkeää, Ødegaard paljasti.

Ødegaard tulee pelaamaan Arsenalissa pelinumerolla 11. Karanteenin vuoksi norjalaisen debyyttiä Arsenal-paidassa ei nähdä vielä viikonloppuna, kun Tykkimiehet kohtaa Valioliigan huippukamppailussa Manchester Unitedia.


Näin saat 20 vapaapeliä

Et tarvitse omaa talletusta

  • Avaa pelitili Kalevala Kasinolle.
  • Valitse suosikkipeli Reactoonz ja pelaa 20 vapaapeliä ilman omaa talletusta!
  • Lisäksi tarjolla huikea 325€ bonus.