Chelsea-kasvatti Mason Mount pääsi lauantai-iltana ensimmäistä kertaa ammattilaisurallaan nostamaan pokaalia, kun lontoolaisseura kaatoi Mestarien liigan finaalissa Manchester Cityn 1-0-lukemin.

22-vuotias Mount oli sekä viime että tällä kaudella pelannut FA Cupin finaalissa, mutta joutunut pettymään molemmissa otteluissa. Kolmas kerta kuitenkin toden sanoi – ja se riemastutti englantilaista chämppärifinaalin päätyttyä.

– En osaa sanoin kuvailla tätä. Se on mahdotonta, Mount sanoi BT Sportille.

– Olen pelannut aiemmin kahdessa finaalissa Chelsean kanssa ja hävisimme molemmat. Se satutti, koska olen aina haaveillut voittavani pokaalin Chelseassa.

– Kohtasimme vaikeita joukkueita, pääsimme finaaliin ja voitimme sen. Mitä voin sanoa?

– Tällä hetkellä olemme maailman paras joukkue. Et voi ottaa sitä meiltä pois!

Mount löi itsensä läpi viimeistään kuluneella kaudella ja oli yksi Chelsean tärkeimmistä pelaajista. Hän oli Chelsea-pelaajista sekä eniten otteluita pelannut pelaaja (54 ottelua) että eniten peliminuutteja pelannut pelaaja (4242 peliminuuttia).

Mount onnistui kauden aikana maalinteossa yhdeksän kertaa ja antoi myös yhtä monta maalisyöttöä. Finaalissa hän uurasti 79 minuuttia ja antoi maalisyötön Kai Havertzin tekemään voittomaaliin.

LUE MYÖS: Maksoiko Pep Guardiolan kohtalokas virhe Mestarien liigan voiton? – City-luotsi puolusti tekoaan: ”Pelaajat tietävät sen”