Viime kauden finalisti Tottenhamin paikka Mestarien liigan puolivälierissä on tällä kaudella kiven takana. Spurs hävisi neljännesvälierien avausosan kotikentällään RB Leipzigille 0-1, ja olisi voinut hävitä paljon runsaslukuisemminkin.

Vierasjoukkue Leipzig istahti kuskin pukille heti kättelyssä. Se laukoi jo ensimmäisen puolitoistaminuuttisen aikana kahdesti kohti Hugo Lloris’n maalia. Toinen laukauksista kolahti lisäksi tolppaan.

Pikkuhiljaa Tottenhamkin pääsi peliin paremmin mukaan, mutta avausjakso oli joka tapauksessa selvästi vieraiden. Leipzig voitti maalintekoyritykset 12-3, laukaukset kohti maalia 3-1 ja pallonhallinnan 63-37.

Alun rajun rynnistyksen jälkeen Leipzigin parhaita paikkoja olivat Patrick Schickin hieman ohi mennyt pusku kulmapotkusta 17. minuutilla sekä Timo Wernerin hieno yritys 36. minuutilla. Hugo Lloris veti kuitenkin taas pidemmän korren.

Toinen jakso oli jo tasaisempi, mutta pelin ainoan maalin teki Leipzig. Pelattiin 56. minuuttia, kun Ben Davies rikkoi boksissa ja Cuneyt Cakir vei pallon pilkulle. Timo Werner näytti, miksi hän on yksi maailman kuumimmista maalintekijöistä ja latasi rankkarin varmasti maaliin.

Vain vähän myöhemmin Lloris esitteli jälleen hyvän torjunnan Schickin maalintekoyritykseen. Täysin vailla töitä ei silti ollut Leipzig-vahti Peter Gulacsikaan. Giovani Lo Celso laukoi komean vaparin 73. minuutilla, mutta unkarilaisvahti torjui kudin kulmapotkuksi.

Näin Leipzig lähtee kotiotteluunsa maaliskuussa yhden maalin johtoasemassa, joten Tottenhamilta kysytään viime kauden kaltaista venymistä.

Keskiviikon toisessa ottelussa Atalanta rökitti Valenciaa Milanossa tylysti maalein 4-1.