Valoliiga ratkesi ajoissa, mutta pinnan alla kiehuu – tulossa yllätysten kevät?

© Kuva: Getty Images

Jos Liverpoolin yllätyksetön etumatka Valioliigassa tekeekin Englannin korkeimmasta sarjatasosta normaalia tylsemmän, ei tilanne ole sama porrasta alempana, Mestaruussarjassa.

Moni piti Leedsin nousua keväällä 2020 lähes yhtä todennäköisenä kuin Liverpoolin pokaalijuhlia. Pitkään näyttikin siltä, että Marcelo Bielsan johtama ryhmä marssii suoraan Valioliigaan. Sitten tapahtui kuitenkin jälleen se, mihin seuran kannattajat ovat jo tottuneet; sulaminen. Keskiviikkona pelattujen otteluiden jälkeen piikkipaikan West Bromwich on jo kuuden pisteen karkumatkalla.

Leedsin valahtaminen taulukossa saattaa lähiaikoina saada suuremmatkin mittasuhteet. Se on kakkospaikalla enää maalieronsa turvin, Fulhamin jäätyä tasapeliin Millwallin kanssa. Kumpikin joukkue on tehnyt 32 ottelussa 47 maalia, mutta Mökkiläiset ovat päästäneet niitä omiin kolme enemmän.

Maalieroista puhuttaessa on huomioitava vain kaksi pistettä Leedsin ja Fulhamin perässä taulukossa oleva Brentford. Joukkueen lukema on jopa 27, mikä on koko sarjan tilastoykkönen. Lähelle pääsee ainoastaan West Brom, joka on 23 osumaa plussalla.

Kun kevään playoffit lähestyvät, riittää seurattavaa. Kakkospaikan Leedsin ja seitsemättä tilaa pitävän Bristol Cityn välissä on vain kolme pistettä. Mukaan kärkiseitsikkoon mahtuvat mainittujen lisäksi myös Nottingham Forest (5.) ja Preston North End (6.)