Mesut Özil avasi tilannettaan The Athleticille: ”Tulen näyttämään sen uudelleen”

© Kuva: Getty Images

Mesut Özilin tilanne Arsenalissa on hämmästyttänyt jo pitkään. Mikel Arteta peluutti saksalaista jatkuvasti tultuaan ohjaksiin, mutta koronatauon jälkeen tätä ei olla nähty lainkaan.

Maailmanmestari puhui kuviosta The Athleticin David Ornsteinin torstaina julkaistussa haastattelussa.

– Asemani on selkeä. Olen täällä sopimukseni viimeiseen päivään, ja annan kaikkeni tämän seuran puolesta. Tällaiset tilanteet eivät taita niskaani, päinvastoin; ne vahvistavat minua. Olen näyttänyt aiemmin, että pystyn nousemaan takaisin joukkueeseen, ja tulen näyttämään sen uudelleen.

Özil on Arsenalin korkeinta palkkaa nauttiva pelaaja, ja hänen sopimuksensa jatkuu kesäkuun 2021 loppuun. 31-vuotias oli ainoa julkisesti nimetty niistä seuran pelaajista, jotka kieltäytyivät ottamasta palkanalennusta koronavirustilanteen vuoksi keväällä. Hän myöntää, että pelaamattomuus saattaa olla yhteydessä tähän.

Viime viikolla Arsenal ilmoitti lomauttavansa 55 työntekijää, vaikka pelaajien palkanalennuksen oli nimenomaan tarkoitus estää tätä tapahtumasta.

– Kaikki me pelaajat halusimme osallistua talkoisiin, mutta halusimme lisää tietoa. Hyvin monet kysymyksemme jäivät ilman vastauksia. Kenelläkään ei ollut ongelmaa maksujen uudelleen jaksottamisen kanssa sinänsä. Itse olisin ollut valmis ottamaan isommankin leikkauksen, mikäli asiat olisivat olleet selkeitä. Meitä kuitenkin kiirehdittiin tekemään päätökset ilman kunnollista konsultaatiota.

– Tilanne ei ollut reilu, varsinkaan nuoremmille pelaajillemme, joten kieltäydyin. Samoin teki muutama muu pelaaja, mutta vain minun nimeni nostettiin esiin. Se ei yllätä, sillä monet tahot ovat jo vuosia halunneet tuhota minut, ja kääntää kannattajat minua vastaan. Ehkä päätökseni vaikutti peliaikani loppumiseen, en tiedä. En kuitenkaan pelkää nousta sen puolesta, minkä uskon olevan oikein. Ja nyt kun katsoo, miten työntekijöiden kävi, ehkä tässä tapauksessa olin oikeassa.

Sopimukset ovat sopimuksia, ja sellaisia olisi ollut Özilille pari vuotta sitten tarjolla monella suunnalla.

– Vuonna 2018 minulla oli monta vaihtoehtoa, jotka olisivat olleet taloudellisesti parempia kuin Arsenal. Halusin kuitenkin sitoutua tänne, koska tälle seuralle ja sen kannattajakunnalle haluan pelata. Siinä mielessä mikään ei ole muuttunut. Mikel tietää minun edellytykseni, ja olen valmis kun sen aika on.

Viimeinen vuosi on jo käynnistynyt, eikä tilanteelle näy selkeää ratkaisua.

– Kun pelaaja haluaa siirtyä, mutta seura estää sen, pelaajan on kunnioitettava sopimustaan. Sama toimii myös toisin päin. Ei tilanne todellakaan ole se, että nostan jalat ylös viimeisen vuoden ajaksi. Ajat ovat Arsenalille kovat, ja haluan auttaa. Minulla on yhä paljon annettavaa, ja treenaan niin kovaa kuin pystyn, olin sitten mukana joukkueessa tai en.