Arsenal hävisi lauantain myöhäisottelun Liverpoolille selvin 0-3-lukemin Emirates Stadiumilla (lue lisää).

Loppulukemat imartelivat Tykkimiehiä, jotka eivät missään vaiheessa saaneet ottelua haltuunsa. Synkkä tappio jätti Arsenalin yhdeksänneksi Valioliigan sarjataulukossa ja manageri Mikel Artetan ”shokkiin”.

– Me todella ansaitsimme hävitä tämän pelin. Liverpool oli parempi jokaisella osa-alueella ja ansaitsi voittaa pelin tällä maalierolla, tai jopa suuremmalla. Otan vastuun pelitavastamme tänään, Mikel kertoi Sky Sportsille pelin jälkeen.

– Minun ei tarvitse sanella mitään tekosyitä. Standardit tässä seurassa ovat tätä korkeammalla ja minun on saatava joukkue suoriutumaan sillä tasolla. Annoimme jokaisen pallon pois emmekä saaneet edes kolmea peräkkäistä syöttöä omille. Edes perusasiat eivät olleet tänään hallussa.

– Tällä hetkellä olen shokisssa. En odottanut [tällaista suoritusta], kun ottaa huomioon miten joukkue harjoitteli pelin alla.

[readmore from=Arsenal]

Arsenal kohtaa Slavia Prahan Eurooppa-liigan puolivälierissä torstaina. Arteta vaatii pelaajiltaan ”isoja palleja” ja nopeaa vastausta lauantain tappioon.

– Se on meille sekä haaste että mahdollisuus. Jos pelaajalla on rohkeutta ja isot pallit, ja edustaa tällaista seuraa, on seuraavassa ottelussa noustava takaisin jaloilleen ja otettava tilaisuus vastaan, lisäsi Arteta.

– Haluamme pyytää anteeksi faneiltamme. Tämä ei ole lähelläkään sitä tasoa, missä haluamme olla. Meidän on pystyttävä parempaan.