”Se on ennenkuulumatonta!” – Mikel Arteta ottaa suoraan kantaa tuloksellisesti karmeaan tilaan

© Kuva: Getty Images

Kautensa haastavasta alkuohjelmastaan huolimatta katastrofaalisesti aloittanut Arsenal kohtaa lauantaina kotonaan Norwichin. Tuohon otteluun se saa miehistöönsä useampia toivottuja vahvistuksia. Kokonaiskuvassa tilanne on silti sysimusta.

Lontoolaisjoukkueella ei ole kasassa pisteen pistettä ja kolmen kierroksen jälkeen Arsenal on Wolverhamptonin ohella ainoa edelleen maaleitta oleva joukkue Valioliigassa.

Arsenal on tosin päästänyt kolme kertaa enemmän maaleja kuin Wolves. Valmentaja Mikel Arteta on ollut jo vahvasti potkuhuhujen kohteena. Paineet 39-vuotiaan espanjalaisen harteilla ovat varmasti valtavat.

Arteta pelasi myös uransa viisi viimeistä kautta Arsenalissa, joten tällä hän saanee ainakin osalta kannattajista vähän anteeksi.

Hän tiedostaa silti, että Arsenalin profiilin seurassa kauaa nykytrendi ei voi jatkua.

– Jalkapallon monimutkaisuus on, että pitkän tähtäimen projekteistakin vaaditaan välittömiä tuloksia. Se pitää vain hyväksyä, koska se on lajin luonne, Arteta sanoi DailyMailin haastattelussa.

Arsenalista on viimeisen vuoden aikana lähtenyt peräti 21 pelaajaa. Uusia hankintoja on kymmenen.

– Ryhmämme on käytännössä täysin uusi, se on ennenkuulumatonta. Tämä pitää vain saada toimimaan ja avain tähän on yhteistyö. Kaikki pitää rakentaa alusta. Yhteistyö, kemia, ymmärrys ja sopeutumiseen ei ole aikaa käytännössä ollenkaan, Arteta pohti.

Hän kertoo Arsenalin aloittaneen nykyisen projektinsa, koska se koetaan seuran tulevaisuuden kannalta merkittäväksi. Arteta painottaa, että prosessissa ovat mukana kaikki organisaation jäsenet seurajohtoa myöten.

Kaikki ajattelevat tilanteesta hänen mukaansa samalla tavalla ja kantavat kollektiivina vastuun.

– Nyt kaikki pitää vain saada raiteilleen. Olemme saaneet paljon kritiikkiä esityksistämme ja emme aio keksiä tekosyitä.

– Asiat on silti hyvä laittaa perspektiiviin. Olemme silti luottavaisia ja päättäväisiä kääntääksemme kurssime nopeasti, Arteta sanoi.

Teemu Pukki ja Norwich ovat seuraavana kantona Artetan ja hänen joukkueensa kaskessa. Kumpikin joukkue on nollakerholaisena. Kummankin maaliero on yhdeksän maalia pakkasella, mutta Norwich on Pukin rangaistuspotkusta yhden maalin tälle kaudella saanut.

Varmaa on ainakin se, että jompikumpi avaa pistetilinsä lauantaina.