Manchester Unitedin kakkosvahti Dean Hendersonilla on nyt elämänsä tilaisuus nousta kasvattajaseuransa ykkösvahdiksi, kun David de Gea on tovin sivussa tositoimista.

Espanjalaisvahdin poissaolo Unitedin kokoonpanosta herätti kummastusta keskiviikkona, kun Manchester United kohtasi Crystal Palacen Selhurst Parkilla.

Ole Gunnar Solskjær kertoi ottelun jälkeen De Gean olleen sivussa henkilökohtaisten syiden vuoksi, joista norjalaisluotsi ei sen tarkempaa tietoa antanut.

[readmore from=Dean-Henderson]

MEN:n saamien tietojen mukaan De Gea saattaa olla sivussa kaikista maaliskuun otteluista, joten Henderson saisi pelata myös ainakin seuraavat viisi ottelua.

23-vuotias Henderson on saanut kuluvan kauden aikana vastuuta yhteensä 14 ottelussa, joissa peräti yhdeksässä hän on pitänyt maalinsa puhtaana.

Mikäli Henderson jatkaa vahvoja esityksiään maalinsuulla myös maaliskuun otteluissa, on Solskjær tilanteessa, jossa hän ei voi enää nostaa heikommin pelannutta De Geaa englantilaisvahdin edelle avaavaksi maalivahdiksi.

Kuluvalla kuukaudella saattaakin olla merkittävä vaikutus Manchester Unitedin, Hendersonin sekä De Gean tulevaisuuteen.

30-vuotias De Gea on pelannut yhtäjaksoisesti Manchester Unitedin ykkösvahtina kaudesta 2011-12 lähtien, mutta vallanvaihto on nyt lähempänä kuin kertaakaan aiemmin.