Norwich lähellä paluuta Mestaruussarjaan – asiantuntijan mukaan putoaminen ei olisi katastrofi: ”Todennäköisesti taistelee taas noususta”

© Kuva: Getty Images

Norwich on putoamassa ensi kaudeksi takaisin Mestaruussarjaan. 27 kierroksen jälkeen joukkue on Valioliigan jumbosijalla kerättyään vaivaiset 18 pistettä.

Daniel Farken valmentama nousijajoukkue on voittanut vain neljästi tällä kaudella. Viidestä viime pelistä vain yksi on päättynyt voittoon ja kolme tappioon. Ero ensimmäiseen säilyjän paikkaan on seitsemän pistettä.

Sunnuntaina Teemu Pukin edustama Kanarialinnut hävisi vieraspelinsä Wolverhamptonille selvin lukemin 0-3. Se oli viimeinen niitti joukkueen nousuhaaveille, ainakin Viasatin selostajan Ville Kuusisen papereissa.

– Norwich ei säily. Taso ei vaan riitä, ja edellisessä pelissä Molineux’llä vaikutti, että koko joukkueen usko loppui. On näitä nousujakin nähty, viimeksi kaudella 2014-15 Leicesteriltä, mutta Norwichilla ei vaan ole tarpeeksi hyvä materiaali, Kuusinen sanoo Valioliiga.comille ja jatkaa:

– Mutta se ei ole seuralle katastrofi. Seura on saanut rahaa ja fiksulla talouden hallinnalla se todennäköisesti taistelee taas noususta Mestaruussarjassa.

Suomen jalkapallomaajoukkueen eli Huuhkajien elintärkeä hyökkääjä, pian 30 vuotta täyttävä Pukki ei ole viime aikoina pystynyt avittamaan joukkuettaan maaleilla. 11 valioliigarysää tällä kaudella viimeistellyt kotkalainen on pelannut kolme viime sarjapeliä tekemättä maaliakaan. Tulitukea ei ole irronnut, sillä Norwich ei ole tehnyt kolmeen otteluun maaliakaan.

– Maali tekisi Pukille hyvää ennen maaotteluita, Kuusinen pohtii.

Huuhkajat pelaa ensimmäisen kesän EM-kisoihin valmistavan maaottelun Puolaa vastaan Wroclawissa 27. maaliskuuta. Neljä päivää myöhemmin, 31. maaliskuuta, vastassa on Lyonissa hallitseva maailmanmestari Ranska.

Vastaansa Norwich saa seuraavassa ottelusssaan perjantaina juuri Kuusisen mainitseman sarjakolmosen Leicester Cityn, joka on kerännyt 50 pistettä ja on kiinni Mestarien liigaan ensi kaudeksi oikeuttavassa sijoituksessa.

– Leicester on vähän hyytynyt, mutta tässä pelissä he ovat ennakkosuosikki. Neljän parhaan joukkoon yltäminen on silti huikea suoritus tällä kaudella ja he ansaitsevat sen, perjantain pelin selostava Kuusinen sanoo.

Norwich-Leicester näkyy perjantaina 28.2. klo 21.50 alkaen Viasat Jalkapallo -kanavalla ja suoratoistopalvelu Viaplayssa.

Christos Zavros
Twitter: @CZavros