Wolvesin 383 päivää kestänyt kausi tuli päätökseen – Nuno Espírito Santo esitti heti toiveen seurajohdon suuntaan

© Kuva: Getty Images

Wolverhamptonin pitkäksi venynyt kausi tuli tiistaina päätökseen, kun Sevilla pudotti Wolvesin Eurooppa-liigasta napaten välieräpaikan. Wolverhamptonin manageri Nuno Espírito Santo oli tappiosta huolimatta ylpeä joukkueestaan.

Wolvesin kausi kesti 383 päivää sisältäen 59 ottelua kymmenessä eri maassa. Bensa loppui Sevillaa vastaan, vaikka pitkään näytti siltä, että ottelu menisi jatkoajalle asti. Lopulta 88. minuutilla Ever Banegan keskitys löysi boksista Lucas Ocamposin, joka puski pallon vasempaan kulmaan.

– Turhauttavaa, että ratkaisu tuli viimeisillä minuuteilla. Se on jotain, mitä tapahtui meille liian usein. Mutta olen ylpeä pojista, he pelasivat vahvaa joukkuetta vastaan ja olimme organisoituneita. Meillä oli mahdollisuutemme, pienet yksityiskohdat, pienet marginaalit, siitä tässä on kyse, mutta sellaista jalkapallo on. Pääsimme näin pitkälle, ja nyt se on ohi. Nyt levätään ja katsotaan tulevaa, Santo kommentoi seuran nettisivuilla.

Wolvesilla oli todellakin omat saumansa. Reilun kympin kohdalla Adama Traoré kaadettiin ja pallo vietiin pilkulle. Sataprosenttisesti aiemmin Wolves-paidassa rankkareista onnistunut Raúl Jiménez ei kuitenkaan tällä kertaa osunut. Uusinnasta näkyi, että Sevilla-vahti Yassine Bounou lähti ennen laukausta liikkeelle ja lisäksi yksi Sevillan pelaaja lähti myös liikkeelle liian aikaisin. VAR ei kuitenkaan puuttunut tilanteeseen.

– En ole nähnyt kuvia tilanteesta. Mutta jos niin sanot, siinä tapauksessa VARin ei olisi pitänyt sallia sitä, mutta en tosiaan ole nähnyt sitä, joten en voi oikein sanoa mielipidettä siitä. Emmekä enää voi asialle mitään. Se on taas yksi detalji, joka harmittaa entistä enemmän, Santo kommentoi kyseenalaista tilannetta.

Pitkä kausi vaati veronsa. Santon mukaan joukkue antoi kentällä kaikkensa. Ensi kaudelle Santo toivoi saavansa leveyttä rinkiinsä.

– Olemme tässä siksi, koska teimme asioita hyvin toissakaudella ja pelasimme myös nyt hyvän kauden. Haluamme pelata jatkossakin Euroopassa, koska haluamme kehittyä. Ja jos haluat kehittyä ja pelata parhaita vastaan, europelit ovat vain yksi asia, koska Valioliigakin on jo todella vaativa. Se on kuin pelaisi Mestarien liigaa joka viikko.

– Meillä on pieni kokoonpano ja meidän täytyy olle ylpeitä, mutta nyt meidän täytyy tehdä hyvä päätöksiä, emmekä voi tehdä samoja virheitä uudelleen. Tarvitsemme lisää pelaajia, jotka voivat auttaa meitä, Santo totesi ääneen.

Ensi kaudella Wolves ei pelaa Euroopassa. Se voi tuoda mukanaan haasteen, sillä osa pelaajista saattaa haluta isompiin ympyröihin. Wolvesilla on täysi työ pitää esimerkiksi Traorén ja Jiménezin kaltaiset tähdet joukkueessaan.