Numerot puhuvat puolestaan – näin Ole Gunnar Solskjær ansaitsi vakituisen sopimuksen

© Kuva: Getty Images

Ole Gunnar Solskjær allekirjoitti torstaina uuden kolmivuotisen sopimuksen Manchester Unitedin kanssa. Joulukuussa väliaikaseksi päävalmentajaksi palkattu seuraikoni on nyt seuran uusi vakituinen manageri.

Solskjær on ollut hitti Manchester Unitedin peräsimessä heti alusta lähtien. Norjalaismanageri voitti debyyttiottelunsa vakuuttavasti, kun Cardiff City kaatui Walesissa 5-1-lukemin.

Ensimmäistä voittoa seurasi seitsemän lisää, kunnes Burnley onnistui viimein pitämään punapaidat tasoissa tammikuun lopulla.

Solskjærin ensimmäinen tappio nähtiin kuitenkin vasta helmikuussa, kun PSG jyräsi siipirikkiosen Unitedin 2-0 Old Traffordilla. Toisessa osaottelussa United kuitenkin päihitti pariisilaiset 3-1 ja eteni Mestarien liigassa jatkoon.

Valioliigassa Solskjær on hävinnyt vain kerran, Arsenalin vieraana.

Numerot puhuvat kuitenkin puolestaan. Solskjærin saavuttua Unitediin, mikään muu joukkue ei ole kerännyt yhtä montaa pistettä Valioliigassa (32).

Hänellä on myös kolmanneksi eniten pisteitä ensimmäisestä 13 valioliigaottelustaan päävalmentajana. Vain Guus Hiddink ja Carlo Ancelotti ovat pystyneet aikoinaan parempaan.

19 valmentamassaan ottelussa Ole Gunnar Solskjær on kerännyt keskiarvoltaan 2,32 pistettä per peli. United on tehnyt niissä 40 maalia, päästäen 17.