Ole Gunnar Solskjær allekirjoitti torstaina uuden kolmivuotisen sopimuksen Manchester Unitedin kanssa. Joulukuussa väliaikaseksi päävalmentajaksi palkattu seuraikoni on nyt seuran uusi vakituinen manageri.

Solskjær on ollut hitti Manchester Unitedin peräsimessä heti alusta lähtien. Norjalaismanageri voitti debyyttiottelunsa vakuuttavasti, kun Cardiff City kaatui Walesissa 5-1-lukemin.

Ensimmäistä voittoa seurasi seitsemän lisää, kunnes Burnley onnistui viimein pitämään punapaidat tasoissa tammikuun lopulla.

Solskjærin ensimmäinen tappio nähtiin kuitenkin vasta helmikuussa, kun PSG jyräsi siipirikkiosen Unitedin 2-0 Old Traffordilla. Toisessa osaottelussa United kuitenkin päihitti pariisilaiset 3-1 ja eteni Mestarien liigassa jatkoon.

Valioliigassa Solskjær on hävinnyt vain kerran, Arsenalin vieraana.

Numerot puhuvat kuitenkin puolestaan. Solskjærin saavuttua Unitediin, mikään muu joukkue ei ole kerännyt yhtä montaa pistettä Valioliigassa (32).

OptaJoe

@OptaJoe
32 - Since Ole Gunnar Solskjaer’s appointment at Man Utd in December, the Red Devils have won more points than any other Premier League team (32). Wheel.

Hänellä on myös kolmanneksi eniten pisteitä ensimmäisestä 13 valioliigaottelustaan päävalmentajana. Vain Guus Hiddink ja Carlo Ancelotti ovat pystyneet aikoinaan parempaan.

OptaJoe

@OptaJoe
5 - Managers with the most points from their opening 13 Premier League games at a single club:

Hiddink (Chelsea) - 34

Ancelotti (Chelsea) - 33

Scolari (Chelsea) - 32

Solskjaer (Manchester United) - 32

Mourinho (Chelsea) - 32

Revitalised.

19 valmentamassaan ottelussa Ole Gunnar Solskjær on kerännyt keskiarvoltaan 2,32 pistettä per peli. United on tehnyt niissä 40 maalia, päästäen 17.