Ole Gunnar Solskjær vaatii kärsivällisyyttä kritiikin keskellä – ”Jürgen Klopp rakensi joukkuettaan neljä vuotta”

© Kuva: Getty Images

Oliko se Ole Gunnar Solskjærin viimeinen peli?

Tätä moni saattoi kysyä sunnuntaina itseltään tai ystävältään sen jälkeen, kun Manchester United oli hävinnyt Liverpoolille 0-2-lukemin Anfieldillä. Tappion kokeminen sarjajohtajan kotiluolassa ei ollut yllätys. Enemmänkin monen silmään pisti tapa, jolla United otti kuokkaan.

Manchesteriläisjoukkue ei saanut rakennettua kunnollisia tilanteita ja oli useasti hätää kärsimässä.

Paine Unitedin manageri Solskjærin ympärillä kasvaa. Tappio oli Man Unitedille toinen peräkkäinen, ja otteet ovat olleet läpi kauden ailahtelevia siitä huolimatta, että joukkue on pystynyt nipistämään pisteitä sarjan jättiläisiltä.

Norjalainen Solskjær, joka korvasi José Mourinhon Unitedin valmentajana joulukuussa 2018, vetosi vaikeuksien keskellä siihen, ettei aikaa joukkueen rakentamiseen ole ollut kovin paljon.

– Meillä on ollut yksi varsinainen siirtoikkuna, ja yritämme tehdä jotain nyt, Solskjær sanoi BBC:n mukaan.

Kesän siirtoikkunassa United tuhlasi yli 130 miljoonaa puntaa, kun Harry Maguire siirtyi ennätyssummalla Old Traffordille Leicesteristä ja lisäksi Aaron Wan-Bissaka saapui Crystal Palacesta ja laituri Daniel James Swanseasta.

Solskjær vaatii kärsivällisyyttä. Hän otti esimerkiksi Jürgen Kloppin aikaansaannokset Liverpoolissa. Saksalaisluotsi Klopp saapui seuraan lokakuussa 2015 ja on saanut Anfieldillä aikaan upeita asioita. Nyt Liverpool on lähellä palata mestaruuskantaan Englannissa.

– Jürgen Kloppilla meni neljä vuotta joukkueensa rakentamisessa, ja he pärjäävät nyt hyvin, Solskjær selitti.

– Nopeaa ratkaisua ei ole – tuoda 8 tai 10 pelaajaa siirtoikkunassa.

Solksjær on vahvistanut, että United hakee vahvistuksia kuluvassa siirtoikkunassa.

BBC Sportin mukaan Solskjærilla on yhä Unitedin johtoportaan luotto takanaan. 46-vuotiaan Solskjærin mukaan joukkueen rakennusprosessi on yhä kesken.

– Kun aloitat jotain, pysyt suunnitelmassa. En aio muuttua kuuden, yhdeksän tai 10 kuukauden päästä työn aloittamisesta ja alkaa uskoa eri lailla.


PÄIVÄN VIHJE: SOUTHAMPTON – ARSENAL

Arsenalin ykköstykistö on kehässä – painuuko viikonlopun cup-nyhjäys unholaan?