Sunnuntain valioliigakierros pitää sisällään yhden brittifutiksen vanhimmista ja kiivaimmista kohtaamisista, kun Manchester United ja Liverpool ottavat mittaa toisistaan Old Traffordilla.

Ole Gunnar Solskjærin huippuvireinen miehistö istuu Valioliigan sarjataulukossa toisena ja on hävinnyt edellisestä 22 ottelustaan vain yhden pelin. Jürgen Kloppin Liverpool-ryhmä on sen sijaan lähes pakkovoiton edessä, jos se toivoo yltävänsä vielä ennen kauden loppua TOP4:n joukkoon. Valioliigan hallitsevan mestarin voitto illan pelistä sinetöisi – melko ironisesti – myös Manchester Cityn mestaruuden.

Liverpool ei kuitenkaan ole poistunut Old Traffordilta voittajana yli seitsemään vuoteen ja on tälläkin hetkellä kolmen voitottoman ottelun putkessa. Joukkueiden edellinen kohtaaminen päättyi tammikuussa Manchester Unitedin 3-2-voittoon, eikä Liverpool lähde tähänkään kamppailuun varsinaisesta ennakkosuosikin asemasta.

Kuntopuntari

Man United: V, T, V, V, V,

29.4. Man United – AS Roma 6-2 (Eurooppa-liiga)
25.4. Leeds – Man United 0-0 (Valioliiga)
18.4. Man United – Burnley 3-1 (Valioliiga)
15.4. Man United – Granada 2-0 (Eurooppa-liiga)
11.4. Tottenham – Man United 1-3 (Valioliiga)

Liverpool: T, T, T, V, H

24.4. Liverpool – Newcastle 1-1 (Valioliiga)
19.4. Leeds – Liverpool 1-1 (Valioliiga)
14.4. Liverpool – Real Madrid 0-0 (Mestarien liiga)
10.4. Liverpool – Aston Villa 2-1 (Valioliiga)
6.4. Real Madrid – Liverpool 3-1 (Mestarien liiga)

Poissaolijat

Manchester United:
Phil Jones (polvivamma)
Anthony Martial (polvivamma)

Liverpool:
Joe Gomez (polvivamma)
Jordan Henderson (nivusvamma)
Caoimhin Kelleher (ylävartalovamma)
Joel Matip (nilkkavamma)
Divock Origi (lihasvamma)
Virgil Van Dijk (polvivamma)
Nat Phillips (reisivamma)

Mahdolliset avauskokoonpanot

Manchester United: Henderson; Wan-Bissaka, Lindelof, Maguire, Shaw; Fred, McTominay; Rashford, Fernandes, Pogba; Cavani.

Liverpool: Alisson, Alexander-Arnold, Kabak, Fabinho, Robertson; Thiago, Wijnaldum; Salah, Firmino, Mane; Jota.

Valmentajien kommentit

Ole Gunnar Solskjær, Man United:

– Menemme otteluun ajattelemalla vain voittoa. Se mitä se tekee Liverpoolille ei ole meidän huolenaiheemme, kommentoi Solskjær saatuaan tiedon siitä, kuinka piste ottelusta riittäisi takaamaan Unitedille Liverpoolia paremman sijoituksen ensi kertaa sitten kauden 2017-18.

– Jokaisen kauden aikana on otteluita, joita odotat innolla ja tämä Liverpool-peli on yksi kautemme suurimmista otteluista. Sillä ei ole väliä, sijoitummeko sarjassa ensimmäiseksi, toiseksi, kolmanneksi tai neljänneksi, koska tämä on massiivinen, massiivinen ottelu.

Jürgen Klopp, Liverpool:

– Meidän on ehdottomasti voitettava. Meillä ei ole mitään mahdollisuutta pelata Euroopassa, jos emme voita pelejä. Luvassa on vaikea ja intensiivinen ottelu. Katsoimme Unitedin pelin torstaina ja he olivat hyviä, kommentoi Klopp viitaten Unitedin 6-2-voittoon AS Romaa vastaan.

– Varsinkin kun heidän antaa pelata he ovat lennossa. Olen aika varma, että United uskoo vielä mahdollisuuksiinsa voittaa Valioliiga. Kummankin joukkueen on voitettava sunnuntaina, mikä on hyvä lähtökohta otteluun.

Mistä näet ottelun?

Ottelu potkaistaan käyntiin kello 18:30 Suomen aikaa ja se näkyy suorana V Sportin urheilukanavalta sekä Viaplayn suoratoistopalvelusta. Studio-osuus alkaa kello 18:00 ja ottelun selostaa Mikko Innanen.

Viaplay Urheilu

@ViaplayUrheilu
Pystyykö Liverpool raapimaan itselleen vielä Mestarien liiga -paikan?

Iso ottelu edessä!

Studio käyntiin klo 15:50.

📺 Elisa Viihde Viaplay & V sport jalkapallo
📺 Tahvanainen, Rautiainen, Kottila

➡️ viaplay.fi

#Valioliiga