Valioliigakauden 2021-22 kuudes ottelukierros käynnistyy todellisella herkkupalalla, kun viime kauden Mestarien liigan finalistit Chelsea ja Manchester City kohtaavat Stamford Bridgellä.

Chelsea on aloittanut kautensa vahvasti ja kerännyt viidestä ottelustaan 13 sarjapistettä. Manchester City on kerännyt omista otteluistaan kolme pistettä sarjakärjessä olevaa lontoolaisseuraa vähemmän.

Kuntopuntari

Chelsea: V, V, V, V, T

22.9. Chelsea – Aston Villa 2-1 rp. (Liigacup)
19.9. Tottenham – Chelsea 0-3 (Valioliiga)
14.9. Chelsea – Zenit 1-0 (Mestarien liiga)
11.9. Chelsea – Aston Villa 3-0 (Valioliiga)
28.8. Liverpool – Chelsea 1-1 (Valioliiga)

Manchester City: V, T, V, V, V

21.9. Manchester City – Wycombe 6-1 (Liigacup)
18.9. Manchester City – Southampton 0-0 (Valioliiga)
15.9. Manchester City – RB Leipzig 6-3 (Mestarien liiga)
11.9. Leicester – Manchester City 0-1 (Valioliiga)
28.8. Manchester City – Arsenal 5-0 (Valioliiga)

Poissaolijat

Chelsea
Christian Pulisic (nilkkavamma)
Mason Mount (kolhu)

Manchester City
Benjamin Mendy (hyllytys)
Aymeric Laporte (nivusvamma, epävarma)
John Stones (lihasvamma, epävarma)
İlkay Gündoğan (kolhu, epävarma)
Rodri (kolhu, epävarma)
Oleksandr Zinchenko (kolhu, epävarma)

Arvioidut avaukset

Chelsea (3-4-2-1)

Lukaku
Havertz, Ziyech
Alonso, Kovačić, Jorginho, Azpilicueta
Rüdiger, Silva, Christensen
Mendy

Manchester City (4-3-3)

Grealish, Torres, Gabriel Jesus
Silva, Fernandinho, De Bruyne
Cancelo, Laporte, Dias, Walker
Ederson

Valmentajien kommentit

Thomas Tuchel, Chelsea:

Viime kaudella Tuchel kukisti Guardiolan kaikissa kolmessa keskinäisessä ottelussa. Saksalaisluotsin mukaan nämä ottelut ovat äärettömän tasaisia, ja niiden voittamiseen tarvitaan pientä onneakin.

Viime kauden keskinäiset kohtaamiset ovat kaikki olleet fifty-fifty-otteluita. Enkä puhu pelkästään tilanteesta ennen ottelua, vaan siitä, mitä ne ovat olleet otteluiden aikana, Tuchel sanoi lehdistötilaisuudessa.

– Pienet yksityiskohdat ratkaisevat, pienet tilanteet voivat antaa sinulle edun. Tällaisen ottelun voittamiseen tarvitset vähän onneakin. Odotan tästä uutta fifty-fifty-ottelua.

Tiedämme, mitä voittoon tarvitaan. Voittaminen ei edellytä ihmeitä, mutta tarvitsemme parasta suoritustamme.

Pep Guardiola, Manchester City:

Man Cityllä on hurja rupeama edessään, sillä joukkue kohtaa seuraavan kahdeksan päivän aikana sekä Chelsean, PSG:n että Liverpoolin vieraskentällä.

Guardiolan mukaan City kulkee ”kauhusuoran” läpi ottelu kerrallaan ja valmistautuu niihin samalla tavalla kuin mihin tahansa otteluun.

– Valmistaudumme tähän [Chelsea-] otteluun samalla tavalla kuin mihin tahansa muuhunkin peliin. Yritämme lukea heidän peliään ja miettiä sitä, mitä olemme tehneet edellisissä otteluissa Tuchelin Chelseaa vastaan, Guardiola kertoi.

Jokainen peli on uusi haaste parantaa, oppia ja olla parempi. Valmistaudumme peliin omilla vahvuuksillamme ja pyrimme parantamaan sitä, missä meidän on oltava parempi. Samalla ajattelutavalla valmistaudumme myös seuraaviin peleihin PSG:tä ja Liverpoolia vastaan.

Ottelun televisiointi

Stamford Bridgellä pelattava ottelu alkaa kello 14:30 ja näkyy suorana V Sport Jalkapallolta ja Elisa Viihde Viaplaystä.

V Sportin studiolähetys alkaa puoli tuntia ennen aloituspotkua, kello 14:00. Chelsean ja Manchester Cityn välisen ottelun selostaa Mikko Innanen.