The Athletic -lehden toimittaja David Ornstein kertoi keskiviikon aamupäivällä Twitterissä, että Arsenal on päässyt sopuun Pablo Marín siirrosta. Marí siirtyy Arsenaliin lainalle brasilialaisesta Flamengosta.

Arsenal on päässyt Ornsteinin mukaan sopuun Flamengon kanssa siirron yksityiskohdista. Marí siirtyy loppukaudeksi lainalle Arsenaliin, ja sopimukseen kuuluu osto-optio.

Artikkeli jatkuu twiitin jälkeen.

David Ornstein

@David_Ornstein
Arsenal agree deal with Flamengo to sign 26y Spaniard Pablo Mari on loan + option to buy. Fulfils Arteta request for left-footed centre-back. #AFC could make 1 more loan signing before deadline. Indication is Mustafi has ankle sprain so not as serious as 1st feared @TheAthleticUk

Tuore Arsenal-manageri Mikel Arteta halusi vahvistaa puolustustaan tammikuun siirtoikkunan aikana. Arteta halusi nimenomaan vasenjalkaisen topparin, jota Marí myös on.

Marí, 26, siirtyi viime kesällä Manchester Citystä Flamengoon. Marí ei kuitenkaan pelannut Cityn riveissä lainkaan, vaan suurin osa ajasta meni lainalla eri seuroissa.

Tuoreessa Valiocast-jaksossa Valioliiga.comin toimituksen esimies Jaakko Perttilä sekä analyytikko Eero Laurila keskustelivat Marísta ja siitä, onko hän valmis Arsenalin ykköstoppariksi. Kuuntele jakso alta (Marí-kohta ajassa 37.40).

– Pelaaja, joka ei lyönyt Man Cityssä koskaan läpi. Se kertoo paljon, toisaalta jos vertaa Cityn toppareita Arsenalin toppareihin, niin ei heistä voi edes samassa jaksossa puhua. Se on selvä, että Arsenal tarvitsee vahvistuksia alakertaan.

– Nykyään topparin roolissa pitää sisäistää niin monta asiaa. Jos Arsenalin kannattajat uskovat, että uusi pelaaja pystyy omaksumaan valtavan määrän tietoa hetkessä, niin he ovat luultavasti väärässä. Pelaaja tarvitsee aikaa, Laurila kommentoi.