”Luuletko että ansaitsen tällaisen kysymyksen?” – Pep Guardiola raivostui lehdistötilaisuudessa

© Kuva: Getty Images

Pep Guardiola johdatti joukkueensa FA Cupin voittoon lauantai-iltana, kun Manchester City päihitti Watfordin peräti 6-0 Wembley Stadiumin loppuottelussa. (Otteluraportti)

Ottelun jälkeisessä lehdistötilaisuudessa nousi kuitenkin esille kysymyksiä Manchester Cityn tämänhetkisestä tilanteesta UEFA:n kanssa (lue lisää) ja Pep Guardiolan ansioista joukkueen managerina.

Guardiola ei kuitenkaan nauttinut kyseisiin kysymyksiin vastaamisesta.

– Emme ole syyllisiä ennen kuin toisin todetaan. Kuuntelen seuran puheenjohtajaa ja toimitusjohtajaa, he antavat minulle argumentit sille miksi olemme tutkinnan alla ja luotan heihin.

– He kertovat että olemme toimineet reilusti ja seuranneet sääntöjä, minä uskon heitä. Jos vastustajat ja kilpailijat ajattelevat että kyse on vain rahasta, se on OK.

Kun Guardiolalta kysyttiin, onko hän saanut lisätuloja hänen 15 miljoonan punnan vuosipalkkansa lisäksi, espanjalaisluotsi kimpaantui.

– Tiedätkö mitä oikeasti kysyt minulta? Tienasinko rahaa jostain toisesta syystä, juuri nyt, tänään?, Guardiola vauhkoi.

– Rehellisesti luuletko että ansaitsen tällaisen kysymyksen, samana päivänä kun olemme voittaneet triplamestaruuden, että sainko rahaa? Syytätkö minua rahan saamisesta?

– Tämä on yksi parhaista kokemistani kausista managerina. – – Tämä seura ottaa isoja askeleita eteenpäin sijoittamalla. Voiko tämän kaiken saavuttaa ilman huippupelaajia? Ei todellakaan. Raha on auttanut meitä ostamaan meidän huikeat pelaajat, kyllä.